Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Lezárt akta: veszélyes, mérgező anyagot tároltak a levéli benzinkútnál

Az eladó veszélyes hulladékot hozott az országba, a vevő olyan helyen tárolta, amelyre nem volt engedélye.

Egy Levél külterületén lévő benzinkúthoz kértek rendőri intézkedést 2013. június 28-án délután, mivel az ott parkoló egyik kamion rakományából feltehetően veszélyes hulladék szivárog - idézte fel az előzményeket a police.hu.

Méréseket végez a katasztrófavédelem. Fotó: police.hu
Méréseket végez a katasztrófavédelem. Fotó: police.hu


A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a kamion vontatmányán tizenhat, egy köbméteres műanyag tartály van elhelyezve egy acélketrecben és a ponyvával letakart tárolókból fekete, kátrányszerű anyag folyt az aszfaltra.

A környezetvédelmi felügyelet elődleges véleménye szerint az anyag hulladék és veszélyes, ezért a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

 anyag hulladék és veszélyes. Fotó: police.hu
A hulladék szivárgott is. Fotó: police.hu


A nyomozás megállapította, hogy a járművet és a rakományt az előző tulajdonos hozta Magyarországra Ausztriából és egy Hegyeshalomban élő román állampolgárnak értékesítette.

Az új tulajdonos kezdetben egy mosonszolnoki családi ház kertjében tárolta a kátrányszerű anyagot tartalmazó tartályokat, majd a levéli benzinkút mellett helyezte el azokat, a kamion rakományaként.

A szakértő szerint mérgező az anyag. Fotó: police.hu
A szakértő szerint mérgező az anyag. Fotó: police.hu


Az elvégzett szakértői vizsgálatok kimondták, hogy a tartályokban tárolt anyag kátrányhulladék és az élő szervezetre mérgező hatású.

A rendőrség a 46 éves eladó és a 38 éves vevő ellen folytatott eljárást befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek - olvasható a police.hu-n.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővült a gazdászok családja

Nyolcvankét gazdászhallgató tett sikeres záróvizsgát és vehette át oklevelét a tegnapi ünnepi… Tovább olvasom