Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Légterápiás készülékek az iskolában

Egy korábban szervezett jótékonysági műsor bevételének egy részéből légterápiás készülékeket vásároltak a mosonmagyaróvári Éltes-iskolába.

Légterápiás készülékekkel gazdagodott a mosonmagyaróvári Éltes-iskola. A berendezések nemcsak szűrik és tisztítják a levegőt, de oxigénnel és negatív ionokkal is dúsítják. Az értékes eszközöket egy korábban szervezett jótékonysági műsor bevételének egy részéből finanszírozták, az összeg a Hittel, Szeretettel Alapítvány számlájára folyt be.


A súlyosan, halmozottan fogyatékos és a gyógypedagógiai
óvodai csoportba járó gyermekek számára tisztítjuk a levegőt a készülékekkel.
Vargáné Éder Etelka
– Különösen légúti betegségekben szenvedőknek ajánlott, de erősen szennyezett levegőjű helyen lakóknak is hasznos lehet. A súlyosan, halmozottan fogyatékos, valamint a gyógypedagógiai óvodai csoportba járó gyermekek között sajnos folyamatosan jelen van a hurutos megbetegedések számos formája. Ezt egymásnak átadva újra és újra visszafertőződnek – magyarázza Vargáné Éder Etelka, az intézmény vezetője. – A betegségek miatt sok a hiányzás, aminek következménye a fejlesztőmunka folyamatosságának megszakadása. Márpedig éppen ezeknek a gyerekeknek – állapotuk, fogyatékosságuk miatt – van legnagyobb szükségük a folyamatos fejlesztésre. Sajnos az ő szervezetüket egy-egy ilyen megbetegedés sokkal jobban megterheli, gyakrabban lépnek fel náluk súlyosabb következmények, szövődmények.

Az igazgató hozzátette: az elmúlt tanévben két tanulónak volt súlyos tüdőgyulladása, s az egyikük felépüléséért már komolyan aggódtak. A készülékeket már beüzemelték, kedden pedig be is mutatják a támogatóknak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár ragaszkodik az ipari területekhez

Csaknem két hónappal az elszakadást követően sincs egyezség Mosonmagyaróvár és Mosonudvar között a… Tovább olvasom