Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Leálltak a kemencék a mosoni kenyérgyárban

A cégvezetés szerint technikai problémák miatt állították le két hétre a termelést a mosoni kenyérgyárban. Állításuk szerint a tulajdonosnak nem áll szándékában a több mint száz dolgozót foglalkoztató üzem bezárása.

Tegnap leálltak a kemencék a mosoni kenyérgyárban, így a cég nem szállítja pékáruit az egyébként nagyszámú megrendelőjéhez. A nagy múltra visszatekintő gyár 1974 őszén alakult „Mosoni Kenyér" Sütőipari Vállalat néven, hogy termékeivel ellássa a Mosonmagyaróvári kistérséget. Az üzem 1993-tól működik részvénytársaságként és ahogy az a cég internetes oldalán olvasható: a megválasztott menedzsment nyereségessé és a térség egyik meghatározó sütőipari vállalkozásává tette a gyárat. Kenyérféléből ötven-, péksüteményekből és finompékáruból negyven-negyven fajta termék készül. Kereskedelmi partnereik közé tartozik szinte az összes Magyarországon megtalálható üzletlánc, több mint 130 kisboltot szolgálnak ki Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékben.

A tavaly júniusi keltezésű cégbemutató szerint az üzem 101 alkalmazottal működik, kenyérféleségből 19 mázsát, péksüteményből 18 ezer darabot, míg finomáruból 3400 darabot sütnek naponta.

Vagyis csak sütöttek, lapunk információi szerint ugyanis tegnap óta nem készülnek pékáruk az üzemben. Ezt erősítették meg érdeklődésünkre több üzletben is, ahová korábban szállítottak mosoni kenyeret. Pontos információjuk azonban nincs a gyár helyzetéről és jövőjéről.

A nagy múltú üzemben egyelőre két hétig biztosan nem sütnek kenyeret.
A nagy múltú üzemben egyelőre két hétig biztosan nem sütnek kenyeret.


Tegnap ottjártunkkor kívülről nézve meglehetősen kihaltnak látszott a gyár, a parkolóban csupán néhány személyautó állt, az udvaron viszont egyetlen kenyereskocsit és dolgozót sem láttunk. Lapunknak telefonon sikerült elérnie az egyik cégvezetőt, vagyis megkeresésünkre akként mutatkozott be. E vezető elmondta: valóban leállították a termelést a gyárban, mivel technikai problémák adódtak. Elmondása szerint a nagy áramfelvételű gépeknél történt elektromos meghibásodás. A tervek szerint azonban két hét múlva újraindítják a termelést. A vezető érdeklődésünkre cáfolta az üzem végleges bezárásának hírét. Mint mondta: a tulajdonosnak nem áll szándékában megszüntetni a gyárat, sőt, éppen ellenkezőleg, nagy jövőt látnak az üzemben.

A technikai problémáról a szerződött partnereiket időben értesítették, hogy ne okozzon gondot a kenyérellátás. A cég dolgozóinak egy részét pedig szabadságra küldték, a többieknek pedig ideiglenesen más feladatot adtak.

(A telefonos interjút követően a cégtől ellentmondásos információkat kaptunk a nyilatkozó személyét illetően. Ennek tisztázása azonban nem járt sikerrel, mivel ezt követően nem értünk el senkit a vállalatnál – a szerk.).

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. roboki 2012. február 06. 20:42
  „én is úgy hallottam, hogy ma már szállított, komáromból......
  tehát ez nem függ össze az elmaradt bérek, valamint a dolgozók papírjainak kiadásával, valamint a dolgozók informálásával sem....”
 • 34. naná 2012. február 06. 16:30
  „Úgy hallottam szerdán, február 8.-án már szállít a kenyérgyár... ez is kamu?”
 • 33. Euréka 2012. február 03. 21:04
  „Mosoni kenyeret sem eszünk többet!”
 • 32. Settyke 2012. február 03. 08:28
  „31. baszakszik
  Azt hiszem valakivel összetéveszt..És mivel ennek nagy a valószínűsége,nem is fogok magyarázkodni.Azt írja,hogy pár évvel ezelőtt dolgozott ott..ezzel elmondott mindent,ugyanis én a mostani vezetőségről írtam,nem az elmúlt 15 évről..Hoppá,így már egészen más a gyerek fekvése,ugye?
  Előtte tessék figyelmesen olvasni,és értelmezni az elolvasottakat,és utána írogatni..Köszönöm,ezzel bejeztem a beszélgetést!:)
  Szép napot!”
 • 31. baszakszik 2012. február 02. 20:12
  „29. - 17. - 11.
  Bejegyzésekre reagálva
  Nem szerettem volna írni, de a Settyke hozzászólásai miatt nem lehet ezt kibírni!
  Régen -a 15 év alatt, amikor szállított neki a gyár kenyeret- én is dolgoztam ott egy pár évvel ezelőtt, de az Ő szállítási ideje alatt/, olyan osztályon ahol pontosan tudom, hogy az ő állítása miszerint ha nem fizet nem szállítanak/ pont olyan kis boltosoknak kellene elgondolkozni, mint ő akit/akiket akkor is ellátott a gyár áruval, amikor pénzügyi nehézségei voltak és akár hónapokon keresztűl nem tudta a számláját kiegyenlíteni -akkor biztos sokszor találkozhattak olyan emberrel aki kiment a pénzért, mert nagyon sokkal tartoztak a gyár felé- a már kiszállított és a bolt/ok által eladott termékek ellenértékével! Tehát a kérdésére a válasz - bár igaz régebben volt, de szállítottak! Itt most jön az, hogy miért tette meg ezt a gyár, mert úgy volt vele csak fizet 1-2 hét után! Ugye?!
  Ezeknek az embereknek és az ehhez hasonló nagytudású embereknek kell elgondolkozni a hozzászólások előtt, még csak nem is ott dolgozik vagy dolgozott, de mindent tényként közöl!
  Sajnálom az embereket, főleg így hogy azért egy-két embert akik régebb óta ott dolgoztak, ismerek is! Minden amikor elveszítünk valamit, az rossz, de nem az a megoldás h olyan dolgokat írok és mondok aminek semmilyen valóság alapja nincsen, hiszen én magam nem jártam utánna! Hallani pedig sok mindent lehet!
  A tisztességes emberek, akik valami becstelenséget követnek el, szeretik megőrizni a látszatot. Szeretik úgy tálalni a dolgokat, hogy ők közben tiszták maradjanak
  Hm Hm Hm”
 • 30. Ééééén 2012. február 02. 17:16
  „Settyke! Az elmaradt béreket biztos, hogy nem fizetik ki a beszedett pénzekből! Hogy hová teszik?...Van akinek a novemberi fizetésével is tartoznak. Egy kis utánajárással kideríthető, ki lesz az új termelő, aki szállít. A gyár biztos, hogy nem.”
 • 29. Settyke 2012. február 02. 16:20
  „Nálam ma volt az egyik alkalmazott,kifizettem a múlt heti számlát..Hogy aztán azt hova teszik azt nem tudom,de állítólag ebből fizetik ki az elmaradott béreket..
  Átadott egy az előzőeknél jóval szerényebb termék-és árlistát.Azt mondta,hogy nem tudja továbbra is tőlük rendelünk-e,de itt hagyja,és állítólag hétfőtől lesz kiszállítás is..
  Látom,van a hozzászólók között egy-két ott dolgozó is,Önök mit tudnak ezekről a tervekről?”
 • 28. roboki 2012. február 02. 12:50
  „téged legalább hívtak! engem a lőtéri döglött kutya sem hívott, hogy menjek a papírjaimért. egy gyeden lévő anyuka”
 • 27. Ééééén 2012. február 02. 11:32
  „Mi volt? Tegnapra hívtak minket a ki nem fizetett bérünk rendezése és a papírjaink végett. Ehhez képest nem volt ott senki!”
 • 26. Gomboc 2012. február 01. 14:59
  „Mi volt ma a gyár elött???”
 • 25. Contar 2012. február 01. 08:38
  „23. sligspezial: "Ott voltam a gyűlésen de úgy látszik én nem figyeltem mert ez a két hét fizetetlen szabadság nekem új. "
  Tehát akkor dolgozol? Vagy fizetett szabin vagy?”
 • 24. Settyke 2012. január 31. 07:47
  „23.
  Sajnos ezek a dolgok már csak így mennek..Szerintem lesznek ennél cifrább pletykák is..kíváncsi leszek ha letelik az ígért két hét,mi történik.”
 • 23. sligspezial 2012. január 29. 17:03
  „Jó hogy itt mindenki hall mindent aki ott dolgozik az meg nem tud semmit.Vagy amit tud az egész más mint a városban terjengő pletykák.Ott voltam a gyűlésen de úgy látszik én nem figyeltem mert ez a két hét fizetetlen szabadság nekem új.Na mindegy.Amúgy 9 éve dolgozom ott.”
 • 22. mc 2012. január 29. 15:43
  „dr. Dézsi Mihály alezredes, a BM politikai államtitkár titkársága titkárságvezetője (2002.)
  Hát, van aki mindenhez ért.

  1. Részvényes(ek) adatai
  1/3. H2-Project Befektetési Korlátolt Felelősségű Társaság
  HU-9200 Mosonmagyaróvár, Gabonarakpart 6.

  http://www.ceginfo.eu/

  innen pedig már mindent (többet) tudok lehetünk”
 • 21. Contar 2012. január 29. 09:16
  „Elküldheti a munkáltató a dolgozót fizetés nélküli szabadságra? Szerintem nem!”
 • 20. Anyuka80 2012. január 28. 13:47
  „Édesanyám 12 éve a gyárban dolgozik és tőle tudom,hogy már október óta nem kaptak fizetést és most sem fizetett szabadságra hanem,fizetés nélküli szabadságra küldték őket két hétre.Nekem ne állítsa senki hogy két hét múlva lesz pénze a cégnek kifizetni az elmaradt béreket és számlákat.A tündér mesékből kinőttünk azt hiszem!”
 • 19. INVEKTUS 2012. január 28. 12:26
  „érdeklődésünkre cáfolta az üzem végleges bezárásának hírét. Mint mondta: a tulajdonosnak nem áll szándékában megszüntetni a gyárat, sőt, éppen ellenkezőleg, nagy jövőt látnak az üzemben.

  Hasonló kijelentést már olvastam de lehet hogy csak én vagyok szkeptikus!”
 • 18. Settyke 2012. január 28. 11:45
  „15.
  Egyébként hallottam én olyat is,hogy 0 ft-al vette át a jelenlegi vezetés a gyárat..
  Bár a jelenlegi helyzeten semmit nem változtat..”
 • 17. Settyke 2012. január 28. 11:41
  „15. sligspezial
  Ha figyelmesebben elolvassa amit írtam,akkor tudja,hogy én is azok közé tartozom,akik tőlük rendeltem..Tapasztalatból mondom,ugyanis engem senki sem keresett meg telefonon!:)Konkrétan a délelőtti szállítótól kellett megtudnom,hogy másnapra ne számítsak kenyérre.. És megbízható forrásból tudom,hogy a kereskedő leállította a telefonálgató személyt,hogy az még ráér,minek kell telefonálni?
  Végülis teljesen mindegy,ugyanis már más beszállítóm van,és nem fogok hozzájuk visszatérni.
  Azt,hogy a gázt ki fogják kacsolni,nem aznap tudták meg,és szerintem annyit tehettek volna,hogy jóval előtte kiértesítik akár levélben,akár telefonon az üzleteket,hogy ne várják másnapra,vagy x időtől a szállítást,mert bizonyos ideig nem lesz..
  Gondok természetesen mindenhol vannak,de úgy nehéz megoldani őket,hogy csak kiveszünk az üzletből,és semmit nem forgatunk vissza...Tény,hogy a CBA-nak milliós tartozása van/volt..De kérdem én,ha mint kisbolt én nem fizetek akár 1 hétig,vagy 1 hónapig,szállítanának nekem továbbra is?Kétlem..”
 • 16. agihk 2012. január 28. 10:26
  „a www.e-cegjegyzek.hu honlapról mindenki mindent megtudhat. név szerint lehet keresni. aztán beírod a kodot és megvan minden info :-)”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért nincs kedvezmény helyieknek a termálban?

Sokan érdeklődtek szerkesztőségünkben arról, hogy sok fürdővároshoz hasonlóan miért nem kaphatnak… Tovább olvasom