Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Látásvizsgálat a lionokkal

Több kezdődő szembetegséget diagnosztizáltak a mosonmagyaróvári Lions klub által a napokban rendezett ingyenes látásvizsgálaton. A karitatív szervezet akcióját elsősorban rászorulóknak hirdette meg.
Idén másodszor érkezett Mosonmagyaróvárra az Országos Lions Kormányzóság által meghirdetett szűrőprogram. A napokban a Flesch-központban végeztek ingyenes látásvizsgálatot.

– 2013 júliusa óta járja az országot a Lions-szűrőbusz, melyet a német partnerklub támogatásával az Országos Lions Szövetség indított el útjára. A helyi klubok feladata, hogy az egyes településeken megszervezzék a látásvizsgálatot. Ezúttal a Flesch-központban dr. Kéry Klára, dr. Bedő Kornélia szemész és Szeredi Mária optometrista végezte el térítésmentesen a vizsgálatokat. Várjuk a helyi optikák és támogató cégek jelentkezését is – tudatta Deé Rita, a mosonmagyaróvári lionok elnöke.

A 9 éves Rozs Eszter Evelint Szeredi Mária optometrista vizsgálja.
A 9 éves Rozs Eszter Evelint Szeredi Mária optometrista vizsgálja.

Mint elmondta, elsősorban bizonyos célcsoportok számára hirdették meg a szűrést. A mosonmagyaróvári Éltes-iskola autista gyermekei, a hajléktalanszálló, a Családok Átmeneti Otthona lakói mellett a vakok és gyengénlátók helyi szervezetének hívták fel a figyelmét erre a lehetőségre. Elsősorban olyan pácienseket vártak, akik nem engedhetik meg maguknak az esetenként több ezer forintos vizsgálatot.

– A látásvizsgálat két napja alatt hozzánk forduló 74 személyből – közülük a legfiatalabb 5, a legidősebb 80 éves – kevés volt olyan, akinél semmilyen rendellenességet nem találtak a szakemberek. Így például kezdődő makuladegenerációt diagnosztizáltak, vagy diabétesz gyanúja merült fel, vagy szürke hályog van kialakulóban – sorolta az elnök. Deé Rita megerősítette, a későbbiekben is szerveznek majd látásvizsgálatot, cukorméréssel egybekötve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betábláztak tizenöt évet

Fejlesztési tervet kellett készítenie az önkormányzatnak, illetve az Aqua kft.-nek a víziközművek felújítására. A tervezet tizenöt évre fogalmazza meg a tennivalókat. Tovább olvasom