Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Közös munka az oktatásban és a lótenyésztésben

Együttműködési megállapodást kötött a mosonmagyaróvári egyetemi kar és a bábolnai Ménesbirtok. Ennek keretében az oktatás és a kutatás területén működnek majd együtt.
Az oktatás, illetve kutatás terén kötött együttműködési megállapodást a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. Az erről szóló szerződést a minap írta alá dr. Schmidt Rezső dékán és Bérci Balázs ügyvezető igazgató.

A szerződés aláírásakor elhangzott, hogy Bábolna kivételes múlttal és jövőbeni lehetőségekkel rendelkezik a tenyésztés és a lovassportok területén. A mosonmagyaróvári kar pedig a felsőfokú agrárképzés teljes spektrumára vonatkozóan rendelkezik akkreditált képzési programmal.

„A lótenyésztést és lovassportokat kiemelten érintő lovas szakirány iránt folyamatos a hallgatói érdeklődés" – hangsúlyozta dr. Pongrácz László szakirányfelelős. Hozzátette: ugyanakkor egyre nagyobb gondot jelent a szükséges gyakorlati oktatási háttér biztosítása, amihez kiváló lehetőséget nyújthat a jövőben Bábolna.

A megállapodás egy korábbi, kölcsönösen kedvező folyamat eredménye, ami szervezett keretek közé tereli az eddigi együttműködést.
A megállapodás egy korábbi, kölcsönösen kedvező folyamat eredménye, ami szervezett keretek közé tereli az eddigi együttműködést.

A kar Állattudományi Intézetének igazgatója, dr. Bali Papp Ágnes a kutatási együttműködés azon területeit emelte ki, amik révén – különféle molekuláris genetikai vizsgálatok segítségével – eredményesebben lehet a ménesben folyó tenyésztési munkát végezni. Ebbe a munkába több szakdolgozatos hallgató bekapcsolódik, sőt, olyanok is vannak, akik már doktori tanulmányokat végeznek és disszertációjuk alapját a Ménesbirtok lóállománya jelenti.

A kar és a Ménesbirtok vezetői az eseményen hangsúlyozták: jelen megállapodás egy korábbi, kölcsönösen kedvező folyamat eredménye, ami szervezett keretek közé tereli az eddigi együttműködést, ráadásul egybeesik a Kincsem Nemzeti Lovasprogram célkitűzéseivel is.
Az együttműködési megállapodást a napokban írták alá az egyetemi karon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos elismerést kaptak a konyhakertért

Országos díjat kapott a mosonmagyaróvári Klein házaspár „a legszebb konyhakertek" elnevezésű… Tovább olvasom