Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Közadakozás: megújul a ravatalozó

A ravatalozó felújítására és bővítésére készülnek Ásványrárón. A kivitelezés közadakozásból valósul meg. Két terv is készült a homlokzat kialakítására, a lakosság véleményt nyilváníthatott, melyik épüljön meg.

– Van, aki a tervek elkészítésével, mások a szivárgóárok kiásásával, vagy a vakolat leverésével járultak hozzá eddig az ásványrárói ravatalozó felújításához. Az épület rossz állapota, a falak vizesedése miatt váltak szükségessé a munkálatok. Egyúttal bővítés is történik: fedés kerül a szabadtéri ravatalozó fölé – tájékoztatott Ásványiné Pop Rita polgármester. Hozzátette: az önkormányzat közadakozást kezdeményezett a megvalósításért.

Az első közmeghallgatáson Korinek Judit építész felajánlotta a tervek elkészítését. Két homlokzati rajz készült és a település lakói véleményt nyilváníthattak, melyik épüljön meg. A falu néhány lakójának közreműködésével már elkészült a szivárgóárok, és a hétvégén, szombaton és vasárnap újabb munkákra várják a település szorgos kezű lakóit.

A munkálatokhoz anyagi hozzájárulásokat is várnak. „Aki úgy érzi, hogy tudna és szeretne tenni e nemes célért, kérem, keresse meg Bindicsné Horváth Györgyit, vagy a polgármesteri hivatalban jelezze segítő szándékát" – olvasható az önkormányzat felhívásában. Pénzügyi hozzájárulás a Pannon Takarék Banknál vezetett 63200281-11051598-as számlaszámra fizethető be.

Olvasóink írták

  • 1. Sárgacsekk 2011. november 15. 16:48
    „Új polgármestert választott a falú,Tatainé helyett?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti nevelés kérdőjelekkel

Mosonmagyaróvár művészeti alapoktatást nyújtó intézményei az utóbbi években "telt házzal" működnek.… Tovább olvasom