Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Korcsolyázhatunk is a Téli Fesztiválon

A mosonmagyaróvári Téli Fesztiválnak idén ismét a Magyar utca ad majd otthont december 10–23. között. Újdonságként tervezik az ingyenes műjégpálya-felállítást, lesz karácsonyi vásár, feldíszítik a Mindenki karácsonyfáját és helyi, valamint környékbeli csoportok mutatkozhatnak be a színpadon.

Koordinációs megbeszélésre gyűltek össze a Téli Fesztivál szervezői kedden a Magyar utcában. Ugyanis idén visszaköltözik a rendezvény az óvári belvárosba: december 10–23. között várják a fesztiválozókat.

– Technikai szempontból számunkra praktikusabb lett volna a Flesch-központ környéke a fesztivál helyszínéül, mégis visszahozzuk a rendezvényt a Magyar utcába. Szeretnénk, ha a sétálóutca erre az időszakra visszanyerné régi fényét – indokolja döntésüket Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. vezetője. A díszfényeket várhatóan december 6-án már bekapcsolják – erősítette meg Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője. A régi díszeket is felhasználják, de újakat is beszereznek a napokban. A VÜF vezetője a rendőrök és a közterület-felügyelők fokozottabb jelenlétét kérte a rendezvény ideje alatt.

˝Visszahozzák˝ a rendezvényt: A Téli Fesztivál szervezői a helyszínen egyeztettek a teendőkről.
˝Visszahozzák˝ a rendezvényt: A Téli Fesztivál szervezői a helyszínen egyeztettek a teendőkről.

A díszfényeket várhatóan december 6-án már bekapcsolják.
Az idei fesztivál legnagyobb újdonsága az ingyenesen használható, háromszáz négyzetméteres jégpálya lesz, de korcsolyát is lehet majd bérelni, illetve éleztetni. A színpadot a Jókai és a Magyar utca sarkára helyezik el, itt helyi és környékbeli csoportok kapnak bemutatkozási lehetőséget. Feldíszítik a mindenki karácsonyfáját, faházakat helyeznek ki, és idén is várják az egyesületek jelentkezését a jótékonysági civil faházba.

A sétálóutca kereskedői és a helyi karitatív szervezetek is örömmel fogadták a hírt. Egyébként a szervezők hamarosan velük is leülnek tárgyalni a fesztivál részleteiről.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. wicklake 2010. november 25. 17:16
  „Nekem teljesen mindegy, hogy hol van.. Örülök, hogy lesz, és nem kell Győrig menni, ha korizni akarok. Annyi biztos, hogy hangulatosabb volt a Magyar utcán, mint tavaly a kultúrház előtt. Szerintem nem csak az ott lakóknak "szól", akit érdekel, úgyis megjelenik. A jégpálya pedig biztos vonzza majd az embereket. Sokan járnak ki a Bágerra, meg a Vár tóra is, persze csak ha befagy.. Gratula, jó ötlet volt! Deee kiiirááály ;)”
 • 38. RUDI 2010. november 22. 13:27
  „Ezt jó magam is tudom, hogy haldoklik jelszóval van ki kiáltva, a Magyar utca .Éppen ezért kell fellendíteni .és nem meghagyni, hogy tovább haldokoljon.Ha nincs megfelelő gyógyszer a betegnek soha nemfog felépülni.Bízom benne , hogy igen is talpra fog állni, csak megfelelően kell kezelni a problémákat,”
 • 37. RickCartman 2010. november 14. 16:46
  „hozzászólás pancser 2010.11.14. 15:19
  "Lesz aki dacból megy ki, ez az én érdemem lesz!"
  Legalább ennyi örömöd lesz karácsonykor.”
 • 36. pancser 2010. november 14. 15:19
  „Hamarosan ki fog derülni, kinek helyesebb a véleménye. Lesz aki dacból megy ki, ez az én érdemem lesz!”
 • 35. RickCartman 2010. november 14. 01:17
  „34. hozzászólás pancser
  "Idő kérdése, mikor lesz részben vagy egészében igazam!"
  Megvárjuk.
  "szépen fejlődő városomban az agyak eléggé gyepesek."
  Mondom: megvárjuk.Mi, gyepes agyúak úgysem értünk máshoz, és véleményünk sincs.”
 • 34. pancser 2010. november 13. 23:47
  „Ugye "juhi" telitalát? Bizony az, biztos vagyok a találatban, hogy szánalmasra sikeredik az egész! Fabódék, jó részük üresen, műanyagpohár, fagyoskodó rendezők, dögunalom, sivárság. Ez várható, de azért ez elég ahhoz, hogy az ott lakók nyugalmát zavarják. Csak gondolkodni kéne nem papagájként mondogatni, oda való! Múlt időben igen, volt, volt, volt. Azóta akörnyék egyre csendesebb lakóhellyé vált. Az idő kerekét nem lehet megfordítani Állítom a mosoni főutca inkább tele van élettel mint ez!”
 • 33. juhi 2010. november 13. 21:26
  „moderálva”
 • 32. pancser 2010. november 13. 21:07
  „Ahogy a képet elnézem a felvétel pillanatában ez a csapat alkotta a tömeget, mármint a szervezők. Ez van ezt hozta az élet. Az adott helyzet alkalmazkodni kéne, de nem, mi nosztalgiázunk, csakhogy ezzel nem sokra megyünk!”
 • 31. pancser 2010. november 13. 20:52
  „30! De jól szórakozom máris. Úgy látszik elnyerten a rút kiskacsa címet, még büszke is lehetnék rá. De nem, mert sajnálom, hogy egyébként szépen fejlődő városomban az agyak eléggé gyepesek. Ezért aztán lesz a Magyar utcán néhány koszlott bódé, körsátor, rossz forraltbor, mert ugye nem tudunk átlépni saját korlátoltságunkon. Az emberek meg tízezrével máshol! Győrben is megfigyeltem tavaly, hogy a tömeg nem az ott is egyre vedlettebb vásárban tolong, hanem például az Árkádban gyerekestől unokástól! Ha meg az idő is elromlik, jeges eső, szél hó lesz, gyakorlatilag totál üres lesz a sok pénzért a csillagoknak kivilágított Magyar utca!”
 • 30. RickCartman 2010. november 13. 15:39
  „28. hozzászólás pancser 2010.11.12. 22:47
  "Idő kérdése, mikor lesz részben vagy egészében igazam!"--hm...mennyi időt kérsz? 100 napot? 10 évet? ! 4 évet? Mert ezt sokat halljuk: időre van szükség, de majd jövőre, 4 év múlva, 10 év múlva, türelem elvtársak nem kell félnetek jó lesz.(hova tegyük a vesszőket, tanító néni?)
  25. hozzászólás KoPi 2010.11.12. 10:11 - a továbbiakban ehhez fogom tartani magam, igazad van, ennyi felesleges időm azért nincs.”
 • 29. permanganat 2010. november 13. 08:11
  „Hát, szerintem, a karácsonyi vásárnak a magyar utcán van helye, ugyanis bár igaz, amit mond Pancser ( úgy nagyjából minden hozzászólásában ), hogy többen fordulnak meg a Tesco körül, de ez teljesen mind1 ilyenkor, hiszen a maga a hangulat is fontos, és nemhinném, hogy nagyon frankó lenne a Tesco, az út és a Family Center között a karácsonyi hangulat...látjuk, hiszen a panelok között sem volt hangulatos mint a Vk-ban.
  A magyar utcán pedig megvan a hangulat hozzá karácsonykor, és nincs ám túlságosan messze a tescotól sem, ha mindenki eltud menni a város másik végére akkor eltud menni a magyar utcára is...már nagyon várom, hiszen jégpálya még sose volt :))”
 • 28. pancser 2010. november 12. 22:47
  „A jégpályának legjobb helye lenne a Family Center Meki mögötti oldalán a főút mellett. Ha valki fázik, mondjuk a gyerekét vigyázó szülő az szépen bemehet az üzletbe, kulturált korülmények közöttt minőségi terméket fogyaszthat, nem mint a Magyar utcán unkdorító és arra alkalmatlan műanyag pohárból forralt bort. Egyébként míg a szülők tömegesen vásárolnak be, ebben vagy abban az üzletben, a nagyobb gyerekek akik naná, hogy velük mennének, addig korcsolyázhatnának. Aki megéhezik választhat kitűnő minőségű ételek között, akár a másik oldal étkezdéiben, ott akár le is ülhet egy nagyobb társaság is. Van lángos, kebab meg a fene tudja még mi és ott az 5 perces is. Ehhez képest a Magyar utcai büfék szánalmasak és ugyanolyan drágák. Üldögéljen aki akar a körsátorban én biztosan nem fogok. A rendezvényeket nyugodtan ki lehetne vinni valahova a Tesco-hoz, a Family Center parkolójába alár. Ott lenne nyüzsi hangulat. Ezzel szemben áll majd egy üres, kopott, kihalt uca szánalmas kínálattal és felszereléssel. Ja kérem igény és igény között van különbség! De tudom, hogy "KoPi" úr és társai sem szeretnek arra az alkalmatlan műanyagpohárból vacak forraltbort meg cukros teát inni, csak a szájuk jár. Fogadni mernék, többet járnak és többet is költenek az áruházalkban mint én. Csak a régmúlt kisz és pártidőket idézően "csatlakozom a....... " mert úgy érzik azt kell mondani amit mondanak, mert éppen ez az aktuális trendi, közben meg mint a párttitkár titokban templomban, ők meg az áruházakban!
  Idő kérdése, mikor lesz részben vagy egészében igazam!”
 • 27. sweta 2010. november 12. 19:35
  „Kopi! Teljesen igazad van!!! :) Én is csak mosolygok... :)”
 • 26. pancser 2010. november 12. 16:36
  „Tökös! Bizony a gondolkodás fárasztó, süppedjünk mély tétovaságba, kergessünk álmokat, közben meg mint "RickCartman" mondta a tömeg másutt van. Annak idején az apostolok sem a pusztának adták elő, hanem oda mentek ahol a tömeg volt, igaz az hálátlanabb feladat, mint a puszta semmibe senkinek kiabálni. Az a modern, haladó ember aki kreatív gondolkodású és meg tud szabadulni a dogmáktól! Most az a dogma, hogy a Magyar utca a legjobb. Többször láttuk már hogy nem így van. A legutóbbi ottani karácsony égés volt. Mégis miért vitték, nagyon helyesen a Művihez? Azért mert megpóbálták a rendezvényt színvonalasabbá tenni.Tény, hogy nem lett tökéletes. De megjósolom nektek okostojások, hogy többen pizzáznak lángosoznak kebaboznak, forralt boroznak a Tescónál egy nap, mint a Magyar utcán az egész rendezvény alatt!”
 • 25. KoPi 2010. november 12. 10:11
  „24. hozzászólás RickCartman 2010.11.12. 01:44:
  pancser barátunkkal vitatkozni kb olyan értelmes tevékenység, mint egy tököt rávenni arra, hogy keringőt járjon és énekeljen. :-)))
  Én már nem is fárasztom magam vele, és másnak is ezt ajánlom!”
 • 24. RickCartman 2010. november 12. 01:44
  „Gyenge indoklás? Éppen az Ön hozzászólásában emlegeti Győrt...furcsa...
  Lehet, hogy mégis gyenge. Akkor tessék karácsony előtt sokat sétálni Tesco előtt parkolóban, és élvezni a szép nagy tömeget, senki sem akadályozza meg. A többiek meg hadd mehessenek a Magyar utcára, Önnek nem lesz kötelező, megígérem.”
 • 23. pancser 2010. november 11. 21:02
  „Gyenge kis indoklás más városokra hivatkozni! Az év folyamán nem nagyon láttam a Magyar utcán szórakozni embereket! Miért éppen egy fagyos téli estén mennének oda? Mosonmagyaróvár kis város, ráadásul még igazi központja sincsen. A kommunista időkben megpróbáltak egy igazi központot csinálni, most meg meg akarjuk fordítani ezt a törekvést. Ez is érv a Magyar utca ellen. Ez az utca messze van mindentől ahol nagyobb tömegben leknek emberek. Ott lesz a Rotary meg a Lion´s, ez biztos, meg azoknak a gyerekenek a szülei, nagyszülei akik szerepelnek. Meg tiszteletüket teszik hivatalból a testület tagjai, akiket nem a vásározók hanem a lakók választottak meg és nagyjából ennyi lesz a "tömeg". Szóval városunk jellege olyan amilyen! Még karácsonyi vásár nélül is meglennénk. A Műviben kell rendezni karácsonyi műsorokat fedett helyen. A forraltborozás több bevételre számíthat az áruházak környékén. Megjegyzem, hogy Győrben a nagy show-k az Árkádban zajlanak. Ott is egyre sekélyesebb a belvárosi forgatag érthető okokból. A Magyar utcát mindenki elkerüli, az év folyamán, több az idegen mint a helybéli hét közben nappal, mégis üres az utca. Este meg olyan mintha földönkívüliek pusztították volna ki az embereket!”
 • 22. RickCartman 2010. november 11. 18:06
  „A Belváros az belváros, és kész, történelme van, hangulata van, válasszuk már szét ezt a karácsonyi nagy bevásárlástól, azt persze, hogy intézze mindenki az olcsó dobozáruházakban az Ipari Park szélén.A Magyar utcára nem ajándékot vásárolni mennek a népek, hanem találkozni, megállni beszélgetni egy pohár forralt bor mellett, vagy beülni egy teára, kávéra, nézelődni, műsorokat nézni, és korizni(!), vagyis éppen azt a funkcióját töltené be, mint minden más városban.Nyilván nem ott veszek fenyőt,karton tejet, láda sört, de ha látok valami érdekes ajándéktárgyat, azt lehet, hogy megvásárolom, de nem ez a cél.Így tesznek a bécsiek, a budapestiek is, furcsa lenne a bécsi karácsonyi vásár a Városháza helyett a Huma mellett, vagy a budapesti a Cora melletti parkolóban az M0-ás mellett.”
 • 21. igiver 2010. november 11. 15:37
  „Abrafax és RickCartman véleményével értek egyet, valóban mindenhol a belvárosi részen rendezik meg a karácsonyi vásárt. Tavaly a Műv. Házhoz mi sem mentünk el, mert messze van nekünk, de előtte éveken a Magyar utcára mindig. Ennek nem a bevásárlás a lényege szerintem, hanem az, hogy ha este besétálunk egy kicsit a Magyar utcára akkor egy forralt bor és egy zsíros kenyér mellett elbeszélgetünk a rég nem látott ismerősökkel, mert ott akkor van rá idő, és nem a bevásárlás a fontos, amiről szól manapság sajnos a karácsony ill. az advent. A jónak és az új dolgoknak pedig örülni kellene, nem mindenben csak a rosszat látni.”
 • 20. pancser 2010. november 11. 13:09
  „Elég drága ez a funkciókeresés!”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjáalakul a jánossomorjai klub

Az újjáalakuló Balassi Bálint Ifjúsági Klub várja tagjai sorába azokat a helyi 13–26 év közötti fiatalokat, akik hasznosan szeretnék eltölteni szabadidejüket. Tovább olvasom