Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Körbeevezték Kimlét

Három éve indította el az Evezd körbe Kimlét! programot a helyi polgárőr-egyesület, melyet idén is nagy sikerrel szerveztek meg.


A Kimlei Polgárőr Egyesület 3 évvel ezelőtt azzal a szándékkal rendezte meg az Evezd körbe Kimlét!, hogy népszerűsítse a polgárőrök munkája mellett az evezőssportokat is, és felhívja a figyelmet a község csodálatos fekvésére. Hiszen a Mosoni-Duna 8 kilométeres ívben öleli körbe a falut. Ennek ellenére nagyon kevesen élnek itt a vízi sportolás lehetőségével, sőt, kiépített csónaklerakó hellyel sem rendelkezik a település. Akkor a környékbeli polgárőr-egyesületek mellett nagyon sok helybéli szállt kenuba, kajakba, ladikba, ám legnagyobb sikere a két sárkányhajónak volt, melyet bárki kipróbálhatott.

Idén 13 csapat – köztük 5 helyi – nevezett a falut körbeevező versenyre, melyet a napokban rendeztek. A profi kategóriában a J & Speed Tata csapata nyert kéttized másodperccel a Kimlei Sárkányok előtt, 3. helyezett lett a BKV Vadlibák Budapestről. Az amatőr kategóriában a Mi Világunk TV hajója újra a legjobb időt futotta, így megtarthatta a vándorserleget, második az Altenburg Idiot (Mosonmagyaróvár), harmadik Az élet ha BOS BOS BOS (Mosonszolnok).

Sokan ültek hajóba az Evezd körbe Kimlét! program idején.
Sokan ültek hajóba az Evezd körbe Kimlét! program idején.

A hosszútáv első 8 csapata kvalifikálta magát a további versenyszámokra, melyeket az öreg hídnál bonyolítottak le. A 200 méteres távon a Kimlei Sárkányok nyertek, második a J & Speed Tata, harmadik a Rekultív (Mosonmagyaróvár) lett. A 2000 méteres üldözőversenyen a J & Speed Tata szorította a Kimlei Sárkányokat a második helyre szoros versenyben, bronzérmes lett a BKV Vadlibák (BP). A megyei polgárőrszövetség különdíját a kunszigeti polgárőrhajó legénysége kapta, az Ifjúsági Polgárőr Díjat pedig a Kimlei Ifjú Polgárőrök csapata vehette át.

A nap folyamán lehetőségük nyílt az érdeklődőknek is beülni a sárkányhajókba és evezni egyet. Hajóba szállt édesapjával Izsó Veronika is (a kislányról többször írtunk a Kisalföldben), akinek gyógyulásáért a tavalyi verseny után a Kimlei Sárkányok gyűjtést kezdeményeztek. A helyiek és a kimlei polgárőrök is nagyobb összeggel támogatták a mozgássérült lány külföldi operációját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegbalesetek az M1-esen - útzár Mosonmagyaróvárnál a főváros felé

Az egyik helyszínen 8, a másikon 5 jármű ütközött össze. Tovább olvasom