Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Kistérségi portál pályázatokkal

A nyugat-dunántúli régió kistérségi portálján az adatbázisok, a hasznos információk és a civil szervezetek bemutatkozásai mellett a pályázati kiírások is elérhetőek.
A Regionális Operatív Program intézkedése által támogatott Hatékony Innovatív Partnerség projekt keretében valósult meg a nyugat-dunántúli régió kistérségi portálja. Regner Márta, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség kistérségi tanácsadója elmondta: az elkészült portál olyan informatikai rendszer, amely a kistérségi partnerek és az oldal látogatói számára megkönnyíti és erősíti a kistérségekkel való kommunikációt, segíti azok fejlődését.

A kistérségi partnereknek egységes megjelenítéssel biztosítja, hogy híreiket, aktualitásaikat, rendezvényeiket és egyéb közérdekű információikat megosszák egymással és az érdeklődőkkel.
A portálon, mely a www.nydregio.hu címen érhető el, minden kistérségnek önálló címmel rendelkező, különálló weboldala van (például: www.mosonmagyarovarikisterseg.nyd.hu).

A portált felkereső látogatók a képek és a rövid leírások alapján a kistérségről általános képet kapnak, a rendezvénynaptár segítségével pedig tájékozódhatnak a térség állandó kiemelt éves rendezvényein túl az aktuális kulturális eseményekről is. Lehetőség van arra is, hogy szabadidő-, szállás- és egyéb szolgáltatásokat reklámozzanak a kistérségek, az elérhetőségi adatbázisukban pedig közérdekű, hasznos információkat gyűjtsenek. Fellelhetők sportolási, pihenési lehetőségek, gyalog- és kerékpártúra-útvonalak, kézművesek, kiállítóhelyek helyszínei, múzeumok adatai is. A portál folyamatosan frissül hasznos információk megjelenítésével. A térség civil szervezetei is helyet kaptak az oldalon, ahol aktualitásaikat, rövid bemutatkozásukat is feltüntethetik. A pályázati információk között a kistérség bemutathat sikerprojekteket, amelyek felhívják a figyelmet a kistérség sikereire, elősegítve a pályázói kedv erősö dését.

Fontos feladat, hogy a régió lakossága minél több fórumon és kapcsolati hálón keresztül jusson információkhoz új pályázati kiírásokról, valamint a felmerülő kérdéseikre gyors, pontos válaszokat kapjanak. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által fenntartott pályázati figyelő strukturáltan, könnyen átlátható módon tartalmazza a lehetőségeket. A weboldal látogatói egyszerű regisztrációt követően igényelhetik, hogy az egyes weboldalak folyamatos változásairól automatikus e-mail formájában tájékoztatást kapjanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy amerikai elnök tolmácsa

Az ’56-os forradalom leverése és megtorlása miatt – orvos édesapjával – egészen az Egyesült Államokig menekült a mosonmagyaróvári szárma- zású Szimonisz László. Ma Washing- tonban él, szerződéses viszonyban van az amerikai külügyminisztériummal, négy elnököt – Reagant, a két Busht és Clintont – szolgált tolmácsként. Tovább olvasom