Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ki térjen ki a másik elől? - egy időben a mosonmagyaróvári rendezvények

Többen nem értették, miért kell a testületnek foglalkoznia a Városközpontiak Napja és a Szigetköz-fesztivál szervezőinek vitájával. A két rendezvény ugyanis évek óta egy időpontra esik.

A megoldást a testülettől várta néhány képviselő.

A testületből többen értetlenül fogadták Muráncsik László, dr. Baloghné Staár Katalin, Nyitrai József és dr. Tóásó Gyula önkormányzati képviselők sürgősséggel napirendre vett előterjesztését az önkormányzat által támogatott városi rendezvények időpontjának összehangolásáról a legutóbbi ülésen. A város minden évben több rendezvényt támogat. A javaslat előterjesztői úgy vélik, nem szerencsés, ha ezek egy időpontra esnek. A szervezők ugyanis gyakran nem tudnak megegyezni egymástól eltérő időpontokban. Így van ez a Városközpontiak Napja és a „Szigetköz ízei, vármegye borai" rendezvényeknél is. (Az előterjesztők egyike, Muráncsik László a Városközpontiak Napját szervező egyesület elnöke.)

Az előterjesztők szerint a több mint tízéves Egyesület a Városközpontért mindig szeptember második hétvégéjén szervezi nagy rendezvényét, a Városközpontiak Napját. Idén ez szeptember 11-re esik, az időpont kiválasztásában most is tekintettel voltak a mosoni nyárbúcsúztató időpontjára. Ezzel szemben a néhány éves múlttal rendelkező és a város által ugyancsak támogatott „Szigetköz ízei, vármegye borai" fesztivál szervezői nem voltak tekintettel a már jóval korábban kialakult szokásra.

A Városközpontiak Napja idejére tették és tennék idén is saját rendezvényüket. Ez az Egyesület a Városközpontért számára elfogadhatatlan, ezért kérték a képviselő-testületet, hozzanak határozatot arról, hogy az önkormányzat kizárólag olyan városi rendezvényekhez nyújtson támogatást, melyek szervezői az időpontokban egyezségre tudnak jutni. Javaslatuk szerint tiszteletben kell tartani a nagyobb múltú rendezvény szervezőinek kérését.

A tanácskozáson több képviselő is értetlenül fogadta az előterjesztést. Szerintük ennek eldöntése nem a testület dolga: egyik sem városi rendezvény, így nem is szólhatnak bele egy-egy civil egyesület életébe.

Dr. Árvay István (Fidesz) figyelmeztetett arra, hogy a határozat elfogadása kétélű fegyver lehet, hiszen ha nem tudnak megegyezni, akkor mindkét rendezvény elesik a támogatástól. Árvay hozzátette: a városközponti programnak összvárosi szempontból nincs különösebb súlya. Ezzel szemben a Szigetköz-fesztiválnak idegenforgalmi szempontból fontos szerepe van.

Szabó Miklós polgármester mint mondta, nem is érti, mit keres a testület előtt ez az előterjesztés. Ebben a kérdésben a két rendezvény szervezőinek kell megállapodniuk egymással. A Szigetköz-fesztivál a város kiemelt programja, míg a Városközpontiak Napja városrészi rendezvény, aminek az időpontját könnyebben lehetne változtatni.

Olvasóink írták

  • 1. Alex64 2010. március 27. 11:15
    „Elég büntetés az nekik, hogy egymás elöl szipkázzák el a fizető résztvevőket. Ebben a városban már évek hosszú során beigazolódott, hogy egy-egy rendezvényre sem egyszerű tömeget meg mozgatni. Hát még egy időben kettőre. Ha a szervezők a maguk (zsebük) ellensége hát csak csinálják. A vendégek meg vagy ide vagy oda mennek majd”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén turbina kerülhet a dunakiliti duzzasztóműbe

A vízügyi igazgatóság döntött az üzemeltetőről: a Future Hydro Vision Kft. ajánlotta a legtöbbet… Tovább olvasom