Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Kezdő és öreg motorosok

Két év szünet után idén újra motorosfesztivál helyszíne a dunakiliti duzzasztómű. A „szelíd motorosok” egyelőre elnyomják a koncertek zaját: csütörtökön és pénteken technikai gondok hátráltatták a meghirdetett programokat.
Nyeregben: .

Motoros-sokk: ezt a nevet kapta az idei dunakiliti fesztivál, mivel a hasonló nevű és jellegű rendezvény korábbi szervezői levédették az egykori nevét.

A háromnapos találkozó során az eddigiektől eltérő programokat ígértek, ám a változás csak a kilátogatók számában mutatkozott meg. Csütörtökön körülbelül ötven sátort tudtunk megszámolni a duzzasztómű területén, s péntek délben sem voltak többen.

Biztonságos a motorozás

A rutinos fesztivállakók persze idén is már az első nap délutánján a sörsátorban ültek vagy „kannás" bort cipeltek magukkal. Bánfalvi Erzsébettől, a rendezvény szervezőjétől megtudtuk: 5–6000 embert várnak a találkozóra. A szükséges biztonsági intézkedéseket megtették: a motorosbalesetek elkerülése végett úttorlaszokkal szűkítették a száguldozni vágyók terét. A vízbe fúlást megakadályozhatja, hogy tilos fürödni a duzzasztómű szomszédságában lévő holtágban, így csak a közeli kempingben hűsölhetnek a fiatalok. A szervező elmondta: több mint két tucat rendező ügyel a rendre a három nap alatt.

Hangosítási gondok

A tervek szerint minden eddiginél több koncertet tartanak, hisz már délután három órától játszanak a színpadon a különböző zenekarok. A jó hangulatot bizonyítja: a csütörtöki Blues Company-koncerten már a rajongók is az emelvényen énekeltek a zenekarral. A legnagyobb névnek számító Pál Utcai Fiúk műsorát aztán technikai gondok is kísérték: a hangosítás nem működött megfelelően, ám a zenekar, Leskovics Gábor énekessel az élen, így is bebizonyította, hogy a legjobbak közé tartozik Magyarországon.

Ökörsütés és gyorsulás

A péntek délelőtt még alvó fesztiválozóknak kimondottan jól jött, hogy csúszott a meghirdetett program, hisz így nem ébredtek dübörgő motorok zajára a másnapossággal és fejfájással küzdők. A hangosítás továbbra sem volt megfelelő, így csak délután lehetett gyorsulási és ügyességi versenyt tartani. Közben a szervezők egy hatalmas ökröt is megsütöttek, melyből az ínyencek is falatozhattak.
A legtöbb fesztivállakó a megyéből érkezett: a kimlei Vecsei Péter tavaly karácsonykor kapta szüleitől azt a kétkerekű járgányt, mellyel idén először látogatott Dunakilitire. Elmondása szerint jól érzi magát, ám az itteni motorosvetélkedőkre egyelőre nem nevez be. A Rábaközből és Győr környékéről érkeztek azok a fiatalok, akik baráti társaságukkal már nem először vesznek részt ezen a motorostalálkozón. Közel tíz éve szerelmesei a száguldó vasparipáknak. Véleményük szerint még elég lanyha a buli, de remélik, hogy mára végre beindul. A gyorsulási versenyre ők sem neveztek, inkább a hideg sört részesítették előnyben.

Felvonulás és Beatrice

A ma délután három órára meghirdetett motorosfelvonulás után éjjel egykor fellép Nagy Feró és a Beatrice, majd hajnalban tűzijáték zárja a programot.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mindig újjászülető iskola

A mosonmagyaróvári tizenkét évfolyamos piarista iskola és rendház épületegyüttesében nagyszabású… Tovább olvasom