Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kevesebb gyermek, kevesebb csoport

Kevesebb a gyermek, ezért eggyel csökkentették a csoportok számát az Ostermayer Óvodában. Az átszervezéssel nem kellett senkit elbocsátani, a két óvónőnek és egy dajkának a város más óvodájában találtak helyet.
Az Ostermayer Óvoda átszervezéséről döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Ennek előzménye, hogy a következő nevelési évre az eddigieknél kevesebb gyermeket írattak be az önkormányzat óvodáiba. Ez a csökkenő tendencia leginkább az Ostermayer Óvodában mutatkozik. Így ebben az intézményben ősztől eggyel kevesebb – hat – óvodai csoportba jut csak gyermek. Az óvodai nevelés állami finanszírozási rendszerét tekintve a csoportonként legfeljebb huszonöt fős létszám az ideális. A csoportonkénti létszám csökkenésével arányosan csökken a finanszírozás. A húsznál kisebb csoportlétszám esetében ez a csökkenés még drasztikusabb.

A csoportok számának csökkentése két óvónői és egy dajkaálláshely megszűnését jelentette az intézményben.

Mindezeket figyelembe véve döntött most a testület arról, hogy eggyel csökkenti a csoportok számát az Ostermayer Óvodában. A csoportok számának csökkentésével a maximálisan felvehető gyermeklétszám is kevesebb lett. A szabályozás szerint az intézmény alkalmazotti közössége és a szülői szervezet is előzetesen véleményezte és elfogadta az intézményátszervezést.

A csoportok számának csökkentése két óvónői és egy dajkaálláshely megszűnését jelentette az intézményben. A munkakör-felajánlási lehetőség eredményeként viszont mind az óvónőket, mind a dajkát áthelyezik egy másik önkormányzati óvodába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértők a parkolóban

Az átkelőnél lévő bevásárlóközpont parkolóját ellenőrizték a mosonmagyaróvári határrendészek az… Tovább olvasom