Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Két díj az Együtt-Lét fotópályázatról

A mosonmagyaróvári Kerekes M. István két pályaművét is jutalmazták a Magyar Országgyűlés által meghirdetett Együtt-Lét – Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében elnevezésű fotópályázaton.
Együtt-Lét – Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében címmel hirdetett fotópályázatot a Magyar Országgyűlés, hogy az európai uniós elnökségi félévhez méltó kiállítással mutassa be a Kárpát-medencében élő közösségek életét.

Az emberábrázolás, portré, az építészet, környezet, tárgyi világ, a mindennapi élet és a „legízesebb" ünnepek és hagyományok kategóriákba közel ötezer képet küldtek be az alkotók. Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden az Országházban adta át a négy témakör legjobb három pályaművének jutalmát.

Kerekes M. István
Kerekes M. István


A mosonmagyaróvári Kerekes M. István fotóművész Máramarosi liturgia című sorozatáért az ünnepek és hagyományok kategóriában első helyezést érdemelt ki. A nemzetközi zsűri továbbá harmadik díjjal értékelte A templom őre című sorozatát a mindennapi élet témakörben.

A díjazott felvételeket februárban Brüsszelben, az Európai Parlament épületében tekintheti meg a közönség. Budapesten a Kossuth téren március 18-án nyílik a legjobb száz alkotásból szabadtéri tárlat, mely augusztus közepéig látható.

 A mosonmagyaróvári Kerekes M. István fotóművész Máramarosi liturgia című sorozatáért az ünnepek és hagyományok kategóriában első helyezést érdemelt ki.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron indulhat a kerékpárút kiépítése Papréttől Oroszvárig

Tavaly információs és utcanévtáblákat helyeztek ki, játszóterek épültek, akadálymentesítették a… Tovább olvasom