Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Kerékpárút épül 210 millióból

Júliusban kezdődhet a Halászi és Darnózseli közötti nyolc kilométeres kerékpárút kiépítése.
Halászi és Darnózseli önkormányzatai a Strabag Építő Rt. képviselőivel csütörtökön írták alá a szigetközi kerékpárút-építés kivitelezési szerződését. A munkaterület átvételére június 30-án kerül sor: a cég nyílt közbeszerzési eljáráson öt kivitelező közül bruttó 209 millió 873 ezer forintos ajánlattal nyerte el a megbízást. A kivitelezés júliusban megkezdődik, a tervezett befejezési határidő november vége. Darnózselin egy híd is épül.

Első uniós pénz

A társult önkormányzatok tavaly júniusban nyújtották be a pályázatukat az EU Strukturális Alap Regionális Fejlesztési Operatív Program az „Aktív turizmushoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés" keretére. A támogatás elnyeréséről 2004

augusztusában kaptak értesítést. Halászi és Darnózseli a nyugat-dunántúli régióban elsőként kaptak vissza nem térítendő támogatást az Európai Unió társfinanszírozásában.
A marketingtevékenység részeként Szigetközről turisztikai kiadványok, képeslapok, naptár, kerékpáros túraútvonal-térképek, honlap, a turisztikai vonzerőket bemutató CD, tájékoztató táblák készülnek.

Csak ötmillió önerő

A mostani projekt teljes költségvetése: 248 millió 296 ezer forint. Az ötszázalékos „saját erő" közel 12 és fél millió, melyből hét és felet a Belügyminisztérium önerő-támogatásként adott, ötmilliót pedig Halászi és Darnózseli önkormányzata vállalt. A kerékpárút építése közel 210 millióba, a marketing 18 és fél millióba, az egyéb szolgáltatások közel húszmillióba kerülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkilenc igen a múzeumra

Tizenkilenc igen szavazattal a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén a Kisalföld kezdeményezése mellé állt: a város kéri a Belügyminisztériumtól a volt ÁVO-s laktanyát és felállít egy előkészítő munkacsoportot. Tovább olvasom