Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Kárászívásra várt a rapsic

Háromszázötven méter nyakzóhálót találtak a Dunán.

Összehangolt akció keretében háromszázötven méter nyakzóhálót, valamint az abban lévő húszkilónyi kárászt szedtek ki a Dunából tegnap délelőtt a halászati ellenőrök. A rapsicot – bár ismerik – egyelőre nem sikerült lebuktatni.

Körülbelül hatvanezer forintot ér az a nyakzóháló, melyet pénteken délelőtt szedtek ki Dunaremetén az ágrendszerből a halászati ellenőrök. Tulajdonosát hónapok óta figyelték, három napja éjjel-nappal a helyszínen voltak. A háló a gátőrháztól nem messze, egy sekélyebb részen „várta" a kárászok ívását. Tegnap végül a halászati ellenőrök nem vártak tovább, csónakba ültek s beszedték azt. Kiderült: háromszázötven méter hosszú nyakzóhálóról van szó, melyben húsz kilogrammnyi halat találtak, többségében kárászt. Ennek értéke meghaladja a tízezer forintot, így már nem szabálysértésről, hanem bűncselekményről van szó.

Az ellenőrök a partra tett hálóból kiszabadították a beszorult halakat, azokat visszadobták a vízbe: az akcióról – a későbbi bizonyítási eljárás miatt – videofelvétel is készült. A lefoglalt eszköz a Győr-Moson-Sopron Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályára kerül, ahol feljelentést is tesznek megtalálói.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentett quadosok

Természetvédelmi területen száguldozott a közelmúltban négy quados: a lovon érkező polgármester elől is elrobogtak. Széles Sándor polgárőrként tett feljelentést. Halászi keresi egy quadpálya kialakításának lehetőségeit. A településen élőknek régóta meggyűlik a bajuk a quadosokkal, krosszmotorosokkal, ám úgy tűnik, a mostani affér elriasztotta a száguldozókat. Tovább olvasom