Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Kacsahajó baleset, Mosonmagyaróvár - Újabb videót mutattak az áldozatok szüleinek

Új videót mutattak be a közel két évvel ezelőtti philadelphiai kacsahajó-balesetről a két magyar áldozat szüleinek ügyvédjei kedden.
Új videót mutattak be a közel két évvel ezelőtti philadelphiai kacsahajó-balesetről a két magyar áldozat szüleinek ügyvédjei keddi philadelphiai sajtótájékoztatójukon - jelentette a CBSlocal hírportál.
A felvétel részlet az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság által rögzített videóból.

Azok a pillanatok látszanak rajta, amikor a tolóhajóhoz rögzített uszály rámegy a méreteiben nála sokkal kisebb kétéltű kirándulóhajóra. Látható, hogy az úgynevezett "kacsahajó" személyzetének egyik tagja az uszállyal való ütközés előtti másodpercekben beugrik a vízbe, a hajó 35 utasa pedig sietve felveszi a mentőmellényt - mondta az egyik ügyvéd, Robert Mongeluzzi.

{liveinfo}8ar53x{/liveinfo}

A felperesek jogi képviselői szerint a kirándulóhajó személyzetének 11 perce és 46 másodperce volt arra, hogy figyelmeztesse az utasokat a várható ütközésre, de nem használta ki ezt a viszonylag hosszú időt, s csak 45 másodperccel a baleset előtt szóltak. Emiatt az utasok többségének, köztük a két magyar áldozatnak, semmi esélye nem volt a mentőmellény felvételére - tette hozzá.

A Philadelphia Inquirer című lap beszámolója szerint az áldozatok hozzátartozói kifogásolják, hogy a kacsahajónak nem volt vészjelző kürtje és rádiója sem, a ponyvatető pedig víz alá szorította a két szerencsétlenül járt magyar utast, a 20 éves P. Szabolcs és a 16 éves S. Dóra, miután a kirándulóhajó felborult.

Néhány nap múlva kezdődik Philadelphiában az a polgári per, amelyet a károsultak indítottak törvénytelen cselekedet révén előidézett halálokozás címén. Az áldozatok hozzátartozói a tolóhajót és a kirándulóhajót üzemeltető cég, az uszály tulajdonosa, illetve mások ellen nyújtottak be kártérítési követelést.

A bíróság hétfőn tart meghallgatást az ügyben, és eldönti, hogy az eljárás során figyelmen kívül hagyható-e az 1851-es hajózási törvény. Ez esetben a kártérítési követelés nem kórládozódna csak a két, bajt okozó hajó összértékének megfelelő összegre, 1,5 millió dollárra.
A philadelphiai bíróság tavaly novemberben egy év és egy nap börtönbüntetésre ítélte annak a tolóhajónak a kapitányát, akinek irányítása alatt az uszály tavaly nyáron nekiütközött a kirándulóhajónak Philadelphiában, a Delaware folyón

Korábban

Előzmények >>
Új videót mutattak be a közel két évvel ezelőtti philadelphiai kacsahajó-balesetről a két magyar áldozat szüleinek ügyvédjei kedden, philadelphiai sajtótájékoztatójukon - jelentette a CBSlocal hírportál. Az új videó itt >>

A felvételen látszik, amint a kacsahajó személyzetének egyik tagja a vontatott bárkával való ütközés előtti másodpercekben beugrik a vízbe. Közben látható az is, ahogy a hajó 35 utasa sietve felveszi a mentőmellényt - mondta az egyik ügyvéd, Robert Mongeluzzi.

A személyzetnek 11 perce és 46 másodperce volt arra, hogy figyelmeztesse az utasokat a várható ütközésre, de nem használták ki ezt az viszonylag hosszú időt, csak 45 másodperccel a baleset előtt szóltak nekik, és ez az idő kevés volt a mentőmellény felvételére - tette hozzá.

Néhány nap múlva kezdődik Philadelphiában az a polgári per, amelyet a magyar szülők indítottak a vontatóhajót üzemeltető cég ellen.

A Philadelphiában közlekedő kacsahajók a Delaware folyón éppen a kereskedelmi hajózási útvonalon haladnak. Július 7-én is ez okozta a tragédiát.
A Philadelphiában közlekedő kacsahajók a Delaware folyón éppen a kereskedelmi hajózási útvonalon haladnak. Július 7-én is ez okozta a tragédiát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hetedik testvérváros Sepsiszentgyörgy

Rendkívüli ünnepi ülésen hivatalosan is új névvel bővült vasárnap Mosonmagyaróvár… Tovább olvasom