Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Jó gazdasági helyzetben adta át a céget

Több mint tíz év után távozott az önkormányzati tulajdonú Movinnov Kft. éléről Bella Sándor. A leköszönt ügyvezető mostantól a Mosonmagyaróvári Járási Hivatalban dolgozik.

A múlt héttől új ügyvezető irányítja az önkormányzati tulajdonú Movinnov Kft.-t, miután az addigi igazgató, Bella Sándor január elején kérte vezetői munkaszerződése megszüntetését. Bella Sándor tizenkét évig dolgozott az önkormányzati cégnél, ebből tizenegy éven át irányította azt. A leköszönt ügyvezető és a mosonmagyaróvári önkormányzat kapcsolata még ennél is régebbi, 1992-től közel tíz esztendeig vezette a hivatal műszaki, majd később városfejlesztési osztályát.

Bella Sándor elmondta: a városházán eltöltött évei alatt készült el Mosonmagyaróvár új fejlesztési koncepciója, ezeket az elképzeléseket igyekeztek aztán a Movinnov Kft.-nél megvalósítani. Számos szép feladatot oldottak meg ez idő alatt, közülük kiemelte a Lajta-lakókertet, a Mosonvár utcai és a Mofém-telepi bérházakat, a mosoni belváros rehabilitációját, a Mowinpark kialakítását és a Futura megvalósítását. Bella Sándor hozzátette: a Movinnov a több mint húsz éve alatt eredményesen működött, ezen időszakban a vagyona a nyolcszorosára nőtt. A cég összességében mintegy hétmilliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket az önkormányzat részére, emellett ingatlanokat is vásárolt a jövőbeni fejlesztési területekhez. Az önkormányzati mellett több saját beruházást is megvalósítottak, köztük a Városkapu téri műemlék épület felújítását és mögötte társasház megépítését, vagy a Mowinparkban lévő inkubátorházat. A cég feladata továbbá az önkormányzat több mint ötszáz lakásának és száz helyiségének kezelése is. A leköszönt ügyvezető kiemelte: ahhoz, hogy a társaság végig eredményesen működött, szükség volt a kollégái magas szakmai színvonalon végzett munkájára is. Ugyancsak kellett az önkormányzat vezetésének támogatása és bizalma is. Enélkül nem tudták volna elérni ezeket az eredményeket.

Távozása okáról Bella Sándor elmondta: az ügyvezetői feladat, a számos projekt megvalósítása komoly odafigyelést igényelt, nagy megterhelést jelentett és folyamatosan gazdasági eredményt is kellett produkálni. Mindez nagy belső feszültséggel járt, ami hosszú távon az egészség rovására mehet. A nagyobb projektek mindegyike lezárult az elmúlt időszakban, így a leköszönő ügyvezető semmit sem hagyott félbe. A járási hivatalok kialakulásával adódott a lehetőség, amit némi gondolkodást követően elvállalt. Bella Sándor hangsúlyozta: jó anyagi helyzetben, nyugodt lelkiismerettel adta át a céget utódjának. A Movinnov kellő forrással rendelkezik új beruházások elindításához.

Bella Sándor új munkahelyén, a Mosonmagyaróvári Járási Hivatalban kettős feladatot lát el. Egyrészt a járáshoz került építésügyi hatósági feladatokra létrejött járási építési hivatalt vezeti. Emellett pedig a törzshivatal működést támogató osztályát is irányítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőrök segítettek a határnál

Hegyeshalmi polgárőrök a rendőrség kérésére segítettek a határátkelőnél a forgalomirányításban a… Tovább olvasom