Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Januártól új vezető a városüzemeltetőnél

Mosonmagyaróvár - A városüzemeltő igazgatójának felmondása, a megüresedő álláshely pályáztatása, egyik háziorvosi körzet helyettesítése, valamint a Movinnov Kft. hitelfelvétele volt napirenden Mosonmagyaróvár önkormányzata csütörtöki rendkívüli ülésén. A városatyák zárt ajtók mögött tanácskoztak a pornóoldalon szereplő képviselő ügyével.
Rendkívüli ülésen tárgyalta a mosonmagyaróvári képviselő-testület a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. jelenlegi ügyvezetőjének lemondását, valamint az álláshelyre a pályázat kiírását. Amint arról lapunkban korábban beszámoltunk (Kisalföld, 2007. november 6.), Láng István főosztály-vezetői megbízást nyert el a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztériumban. Ezért ügyvezető igazgatói megbízatásáról lemondott és kérte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését december 31-ével. A képviselő-testület csütörtöki ülésén határozott arról, hogy az ügyvezető lemondását – eddigi tevékenységének elismerése mellett – tudomásul veszi. Felkérte továbbá Láng Istvánt, hogy feladatkörének átadás-átvételi dokumentációit készítse elő, valamint a társaság idei gazdálkodásáról készítsen előzetes beszámolót a testület decemberi ülésére.

A csütörtöki ülésen napirenden volt a város idegenforgalmi koncepciójának elkészítése is. A tervezet elkészítésére az önkormányzatnak ajánlatot tett a Darilla Bt., miszerint 1 millió forintért jövő év március 15-ig kidolgozza a város idegenforgalmi stratégiáját. A képviselő-testület döntése értelmében a jövő évi költségvetésben biztosítják ezt az összeget.

A képviselők hozzájárulásukat adták továbbá ahhoz, hogy a Movinnov Kft. a MoWinPark Innovációs és Kereskedelmi Park beruházásának megvalósításához 350 millió forint, tízéves lejáratú hitelt vegyen fel.
A MoWinPark Innovációs és Kereskedelmi Park megvalósításának 1,1 milliárd forintos összköltségéből a Movinnov Kft.-re mintegy 350 millió jut.

A tanácskozás napirendjén szerepelt még a 10. számú háziorvosi körzet helyettesítő orvosának kijelölése. A Navicula Orvosi Kft. ügyvezetője bejelentette az önkormányzatnak, hogy a 10. körzet ellátását január 1-jétől nem tudja vállalni, mivel dr. Ács Mária nyugdíjba vonul. A háziorvosi ellátás biztosítása az önkormányzat kötelező feladata, így a helyettesítést meg kell oldani.

A háziorvosokkal történt egyeztetés alapján a Prevent Med 2003 Kft. háziorvosa, dr. Fodor Éva hat hónapra vállalta a körzet ellátását. A helyettesítés ideje alatt az önkormányzatnak mérlegelnie kell, hogy a praxis betöltésére pályázatot ír ki vagy a körzethatárokat módosítva az idetartozó utcákat a meglévő körzetekhez csatolja.


Az intim fotókról

Zárt ajtók mögött a képviselők közt szóba került annak a városatyának az ügye, akinek az intim fotói egy internetes pornóoldalon szerepeltek. Ezeket, miután lapunkban nyilvánosságra került az eset, még aznap eltávolította tulajdonosa a portálról. A képviselő ügyében döntés vagy határozat nem született az ülésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik az adventi varázslat

Bécs - Szombattól újból fény és csillogás, illatfelhők lengik be a bécsi városháza előtti teret. Aki… Tovább olvasom