Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Januártól többet kell dobni a parkolóórákba

Az eddigi kétszázról kétszáznegyven forintra emelkedik januártól a személyautók parkolási tarifája az első zónában.
A mosonmagyaróvári fizetőparkolók tarifái 2010 óta nem változtak: az 1. díjzónában 200, míg a 2. övezetben 120 forintot kell fizetni jelenleg a személyautóknak óránként. Az önkormányzat három év elteltével elérkezettnek látta az időt a díj emelésére: az eltelt időszak alatt ugyanis az infláció mértéke 12 százalék körüli volt, valamint bevezettek kétszázalékos áfaemelést is. A jelenlegi árak már nem szolgálják a rendelet fő célját, a forgalomszabályozást. A centrális övezetben a díjak túl alacsonyak ahhoz, hogy az autók forgása megfelelő legyen. A két zóna közt árban nincs akkora eltérés, hogy az autósok ne választanák inkább az olcsóbb, de távolabb lévő parkolókat.

Januártól drágább lesz a parkolás az első zónában, a másodikban viszont nem nő a tarifa.
Januártól drágább lesz a parkolás az első zónában, a másodikban viszont nem nő a tarifa.


A most elfogadott módosítás alapján a centrális övezet, azaz az 1. díjzóna tarifáját 240 forintra emelik, míg a 2. zónáét változatlanul hagyják. Így lesz az autósoknak igazi választási lehetőségük. Azoknak az autótulajdonosoknak, akik a parkolási övezet mentén laknak és kényszerből kell parkolási bérletet vásárolniuk, ezzel az emeléssel nem emelkedik a bérlet ára.

Az ígéret szerint a tarifaemelésből származó többletbevételt a Csaba utcai parkoló rekonstrukciójára fordítja majd a város.
A rendelet módosításával emelték a buszok parkolási tarifáját is, mely 2006 óta változatlan. Januártól 600, illetve 420 forintba kerül majd a buszoknak óránként a várakozás a fizetőparkolókban.

Eddig külön kategóriába tartoztak a motorkerékpárok, ám a hatályos törvény módosítása miatt a motorkerékpárokra vonatkozó díj megállapítására nem kerülhet sor. Ezeket így a személygépjárművekkel egy kategóriába sorolták.

Olvasóink írták

 • 7. kocsoggorog 2012. december 12. 11:03
  „Nyilván RickCartman és abszurdisztán elvtársak abból indulnak ki, amikor még ők voltak a szoci-szadeszos önkormányzati képviselők, mert most nincs jutalom a képviselőknek...”
 • 6. RickCartman 2012. december 11. 23:56
  „3. abszurdisztán
  ...meg a képviselő urak, és hivatali aktatologatók karácsonyi önjutalmát...a közintézményektől "zárolt", aztán elvont közpénzekből kiegészítve, a többi közalkalmazottnak pedig beintenek: "sajnos, üres a kassza" - miután már szétdobták jutalomként maguk között, persze, hogy üres...ügyes...nagyon ügyes...”
 • 5. kotorék 2012. december 08. 16:11
  „Kb .ilyen az infláció?”
 • 4. Alex64 2012. december 07. 23:36
  „"A két zóna közt árban nincs akkora eltérés, hogy az autósok ne választanák inkább az olcsóbb, de távolabb lévő parkolókat." Igen válasszák az ingyenest. Mondjuk a terv utcai garázssoron. Ami egész addig nem baj amíg az meg nem telik. Utána odaállnak az út szélére, hogy nem lehet biztonságosan közlekedni. Erős forgalom autó és kerékpáros. Legalább az út szélén tiltanák a várakozást. Persze ellenőrzés és kemény büntetés mellet, mert a tábla ellenőrzés nélkül semmit nem ér mint annyi helyen a városban (lsd. lakóövezeti 30-as Lidl-nél a rendszeresen parkoló kamion stb.). Egyébként ezek az árak bőven az átlag alatt vannak még így is. Lehet bővíteni is a kört Csaba utca, (igaz azt rendbe kellene előtte tenni) Kert utca is mind fizetős lehetne. Talán a Magyar utca elejét sem kellet volna kiadni a szemtelenül szabályokat nemismerő módon parkoló (kerékpár útra felállva, nem bérelt helyre beállva) taxisoknak.”
 • 3. abszurdisztán 2012. december 07. 19:12
  „Valamiből be kell szedni a 100 millás sikerdíjat, meg a kamatait......”
 • 2. vera2012 2012. december 07. 16:23
  „1. Szemkacsintással irom, fizesd az átlagot.”
 • 1. tökmindegy 2012. december 07. 13:04
  „A bíróság előtti táblán ez áll: 150 Ft/óra. Az automatán meg 200 Ft/óra. Most akkor rám, mint közlekedőre a KRESZ-tábla, vagy az automata vonatkozik?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt évet kapott jogerősen

Jogerősen öt év börtönre ítélt a Győri Ítélőtábla csütörtökön egy mosonmagyaróvári fiatalembert, aki… Tovább olvasom