Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Jánossomorja: városi örömök, városi panaszok

A helyiek véleménye megoszlik arról, hogy megérett-e már Jánossomorja a városi rangra. Mindenesetre tény: júliustól a köztársasági elnöktől megkapták a címet. Ám hogy ennek meg is feleljenek, tennivalójuk még bőven akad.
A városi cím elnyerése óta nem történt nagy változás Jánossomorja életében, az elnyert rang egy hosszú folyamat eredménye – mondta a Kisalföldnek korábban a város polgármestere.

Ezúttal a várossá válásról kérdeztük a helyi lakosokat: milyen érzéssel fogadták a cím elnyerését, megtapasztalták-e már annak előnyeit, esetleges hátrányait?

Dr. Nagy Józsefné nyugalmazott pedagógus örül a várossá válásnak. Mint mondja, a lakosságnak csak fejlődést, a fiataloknak több munkalehetőséget hozhat, s a település is csak szépülhet. Ahhoz még rövid idő telt el, hogy bármilyen változást tapasztalhassunk – állítja.
Szabó Antal úgy véli, már éppen ideje volt, hogy Jánossomorja városi címet kapjon. A település hasznára válna, ha visszakapná régióközponti szerepét. Szerinte előnyökről és hátrányokról még korai beszélni, de reméli, hogy városként nagyobb állami támogatást kap majd az önkormányzat.

Alföldi Erzsébet úgy véli, nem látszanak Jánossomorján a városiasodás jelei. Elsősorban azt kifogásolta, hogy szemetesek az utcák, a fiatalok pedig tönkreteszik a buszmegállókat.

Takács Lajos úgy gondolja, Jánossomorja még nem érett meg a várossá válásra, hiszen rengeteg olyan dolog van, ami nem méltó a városi címhez. Többek között azt sérelmezte, hogy a szentpéteri városrészben a buszmegállóig vezető járdán egyszerűen nem lehet közlekedni a fák ágaitól és a gaztól. Szomorúnak tartja, hogy megszűnt az orvosi ügyelet. – Érdekes, hogy amíg Jánossomorja község volt, addig meg tudták oldani az ügyeleti rendszert – panaszolja.

Mátyás Ferencné örömét fejezte ki a várossá válás miatt, hiszen az ügyeket majd helyben lehet intézni, és nem kell mindenért Mosonmagyaróvárra járni.

Id. Schwartz Ferenc azon a véleményen van, hogy a város semmiben sem különbözik a falutól. Szerinte nemcsak az okmányirodára, hanem más intézményekre is szükség van. P is szemetesnek találja az utakat, s szólt a szentjánosi főutcán kialakult áldatlan forgalmi állapotról is: a kerékpárosok a járdán közlekednek, mert az út szélén parkoló autók a fél úttestet elfoglalják. E problémák mellett viszont összességében elégedett a városvezetéssel, mert mint mondja, évek óta fejlődés tapasztalható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhajtott, majd elfutott a cserbenhagyó

Egy közlekedési balesetet okozó, majd a helyszínről elhajtó Trabantot üldöztek a rendőrök a… Tovább olvasom