Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Ismét eladásra kínálják a telektömböt Mosonmagyaróváron

Iskola utca újra meghirdetve – Egyetlen ajánlat érkezett; a beépítési koncepció jó volt, az ár viszont kevés.

Újra meghirdette az önkormányzat az Iskola utcai telektömböt eladásra. A felhívásra beérkezett egyetlen ajánlatot ugyanis nem találta eléggé kimunkáltnak a testület. A pályázó egyébként csak feleakkora összeget kínált az ingatlanért, mint amennyit az önkormányzat várt.

A múlt hónap elején döntött a képviselő-testület az Iskola utcai telektömb értékesítésére pályázat kiírásáról. (Kisalföld, 2013. június 12.). Az Iskola utca, Erzsébet tér, Királydomb utca által határolt 9232 négyzetméteres területre nyilvános pályázatot írtak ki. Az ingatlanért négyzetméterenként legalább nettó 12 ezer forintot várt az önkormányzat. A célja az, hogy a városnak ezen a részén a mosoni belváros megújuljon és olyan beépítés jöjjön létre, ami minden szempontból összhangban van a környezetével. Éppen ezért a város olyan vevővel kíván szerződést kötni, ahol az ár mellett a beépítési elképzelés is elfogadható számára. A kiírás szerint a pályázónak beépítési tervet kellett készítenie a területhasznosításról.

A városvezetésnek határozott elképzelései vannak az ingatlan hasznosítását illetően. A régóta üresen álló telektömbön egy fedett vásárcsarnokot, mellette pedig élelmiszer-áruházat látnának szívesen. Éppen ezért a pályázatok elbírálásakor nagy súllyal bírt a beépítési koncepció.

A városvezetés vásárcsarnokot látna szívesen a területen, a beérkezett ajánlat is hasonló koncepciót tartalmazott.
A városvezetés vásárcsarnokot látna szívesen a területen, a beérkezett ajánlat is hasonló koncepciót tartalmazott.


A legutóbbi ülésén került a testület elé a felhívásra beérkezett egyetlen ajánlat. Az ebben felvázolt beépítési koncepció egybeesett ugyan az önkormányzat elképzeléseivel, ám más okok miatt egyelőre mégsem történhet meg az adásvétel. A testületi ülést megelőzően a gazdasági és a mosoni bizottság is megvitatta az ajánlatot. Pető Péter gazdasági bizottsági elnök elmondta: nem találták kellően kimunkáltnak az ajánlatot, ezért végül azt javasolták a testületnek, nyilvánítsák eredménytelennek az eljárást és írják ki újra a pályázatot. Az újabb kiírás néhány ponton változott a korábbihoz képest, ezzel az önkormányzat részére biztosítanak nagyobb garanciákat. Faddi Horváth Pál, a mosoni bizottság elnöke kijelentette: a pályázó a várt 120 milliónak mindössze a felét ajánlotta csak az ingatlanért. Emellett az önkormányzattal akarta elbontatni a területen meglévő két épületet is. A bizottság ezért nem támogatta az eladást.

Árvay István alpolgármester elmondta: a pályázatban felvázolt beépítési koncepciót mindkét bizottság támogatta. Bíznak abban, hogy az újabb felhívásra a pályázó részletesebben kimunkált és számszerűségében is átgondoltabb ajánlatot tesz majd.

A testület végül határozott arról, hogy a korábbiakhoz hasonló feltételekkel újra nyilvános pályázaton kínálja eladásra a telektömböt. Az ajánlatokat július 15-ig várják. Ezt követően, várhatóan a hónap végén rendkívüli ülésen dönt majd a testület az eladásról.

Olvasóink írták

 • 5. kocsoggorog 2013. július 08. 11:42
  „Tamás-tamás, te már megint hazudsz...
  Mi a kiírásban a "baráti"?
  Az, hogy aki többet fizet érte megveheti?”
 • 4. abszurdisztán 2013. július 07. 09:43
  „1 !
  Poorman,
  sajnos teljesen igazad van, Bp-i "baráti befektetők" számára lett kiírva a pályázat...és mivel a városnak nincs pénze, szívesen odaadja számukra...Nézd meg a cégbejegyzésben a pályázó céget...
  A dohánymutyi után most jön a telekmutyi...”
 • 3. Fixum 2013. július 06. 23:34
  „poorman..
  Neked már ennyire fogyóban van az a maradék agysejted is? A szoci-szövegelésnek is van határa te kis szerencsétlen.”
 • 2. kocsoggorog 2013. július 03. 21:49
  „Nyitva áll a lehetőség, vedd meg te ha többet fizetsz...
  Hogy lehet úgy lenyúlni valamit, ha meghírdeted egy nyílt pályázaton?”
 • 1. poorman 2013. július 03. 20:16
  „"A városvezetésnek határozott elképzelései vannak az ingatlan hasznosítását illetően. A régóta üresen álló telektömbön egy fedett vásárcsarnokot, mellette pedig élelmiszer-áruházat látnának szívesen. Éppen ezért a pályázatok elbírálásakor nagy súllyal bírt a beépítési koncepció."

  Mivan?????

  Akkor a nemrégiben felújított mosoni piaccal mi lesz??????

  Árvai elvti, talán csak nem ezt is +akarod szerzeni, mint sikertelen pályázat alapján????
  Ja és a vásárcsarnok és élelmiszeráruház...... naja és a parkolási lehetőségek??????
  Emberek, gondolkodjatok és kérdezzetek!!!
  Eszement városvezetés, eszement gondolatok!!!!!!!!!!!

  A vége az lesz, hogy a mutyibanda lenyúlja ezt is!!!!!
  ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy: ˝Földtörvény a gazdák védelmében´

Tovább olvasom