Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Ismertté tenné Szigetköz vizét

Jelenleg bizonytalanabb, ám nagyobb kihívást jelent – ezzel magyarázta Leitner László, hogy lemondott az Aqua kft. vezetéséről és helyette a Panta Aqua zrt. irányítását választotta.
– Évek óta kiemelt figyelmet fordít az Aqua kft. a víz világnapjára...

– A víz az élet egyik fontos alkotóeleme. Civilizációk épültek fel mellette és buktak el hiá- nyában. Manapság sajnos ami természetes, arra nem vigyázunk kellőképpen. Erre hívja fel a figyelmet a víz világnapja. Büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország s a Szigetköz felszíni és ivóvízben különösen bővelkedik. Ezt óvni kell és felelősséget érezni iránta. Ezért indítottuk el évekkel ezelőtt a vízmű- és szennyvíztelepeken a Nyitott kapu programot, s ezt szolgálja a mai rendezvény is.

– A víz világnapja mellett ugyancsak aktuális kérdés az Aqua kft.-nél, hogy a közelmúltban bejelentette lemondását az ügyvezetői tisztségről. Azóta számos találgatás látott napvilágot ennek kapcsán. Mi az igazság?

A  vízvilágnapi programon a gyerekek megnézhették azt is, miként jut el az ivóvíz otthonukba.
A vízvilágnapi programon a gyerekek megnézhették azt is, miként jut el az ivóvíz otthonukba.

– Az elmúlt huszonegy évem arról szólt, hogy először a csatornázáson, majd a szennyvíztisztításon, végül pedig igazgatóként a szemléletváltoztatáson dolgoztam. Aki közelebbről ismer, az tudja, hogy szeretem ezt a szakmát és tisztelem a vizet. Azonban mindig azon gondolkodtam, miként segíthetnénk tevékenységünkkel, hogy lehet a Szigetköz jó hírnevét tovább erősíteni. Hogyan tudnánk új lehetőségeket, esetleges többletbevételeket teremteni. Ezek alapján indítottam el a Szigetközi Friss Víz fejlesztését. Bár eladási számokban még messze nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de már most lényegesen tudtuk növelni a vizünk ismertségét. Azon dolgozom, hogy nemzetgazdasági szintű előny is származzon ebből a termékből. Ez hatalmas kihívás és nagyon sok munkát igényel. Egy ideig egy kézben lehetett tartani az Aqua kft. és a Panta Aqua zrt. vezetését, de eljutottunk arra a szintre, hogy egy ember mindkét pozíciót képtelen ellátni. Ezért döntenem kellett. Az Aqua kft. mellett szólt a jóval nagyobb anyagi és személyes biztonság és az üzemeltetési múlt. Vannak még ugyan kihívások, de ezek mértéke nem összemérhető egy világmárka kiépítésével. Sokkal nagyobb a bizonytalanság a Panta Aqua zrt.-nél, de úgy érzem, van még erő bennem ehhez a nagy feladathoz. A kitűzött cél nagyon sok munkával elérhető. Ugyan ma még ez a pozíció bizonytalanabb és nem nyújt akkora jövedelmet, mint az Aqua kft. vezetése, de tudom, hogy ez egy év múlva már nem így lesz. Mindig is szerettem a kihívásokat, a szóbeszéddel szemben ez az egyetlen oka, hogy Panta Aquát választottam.

– És mi lesz az Aqua kft.-vel? Tudja már, ki lesz az utódja?

– Nyugodt vagyok az Aqua kft. sorsát illetően. Ez egy jól szervezett, rendezett cég, megbízható és kiválóan dolgozó kollégákkal. Jelenleg nincs olyan különleges kihívás a társaság működésében, ami azonnali beavatkozást igényelne. A meglévő csapat tudja vinni az ügyeket. Nem tudom, ki lesz az utódom, de nyugodt szívvel adom át számára a vezetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmek, tervek, győrkőcök

Sportfórumot tartott Iváncsics János alpolgármester a minap tizenegy helyi sportegyesület vezetőinek… Tovább olvasom