Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Illegális ausztriába? - 6 külföldit állítottak elő

A rendőrök a hétvégén hat külföldit állítottak elő, akik vonattal akartak Ausztriába utazni illegálisan.
Egyiküknek Magyarországon oltalmazottként elismert apja segített az utazásban.

A Készenléti Rendőrség Mélységi Ellenőrző Osztály járőrei november 9-én délután Hegyeshalomban igazoltatták az Ausztriába kilépő Railjet nemzetközi személyvonat utasait. Az ellenőrzés során két harmadik országbeli állampolgár a Debreceni Befogadó Állomás területére érvényes azonosító kártyával igazolta magát, úticélként Ausztriát jelölték meg.

A rendőrök a nemzetközi szerelvényen két másik külföldit is intézkedés alá vontak. A járőrök megállapították, hogy az egyikük Magyarországon oltalmazottként elismert férfi, aki gyermekét akarta Nyugat-Európába juttatni.

Ugyanezen a napon este a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei intézkedtek két migránssal szemben a Hegyeshalmi vasútállomáson, akik egy nemzetközi gyorsvonattal próbáltak meg Ausztriába kiutazni.

A Soproni Rendőrkapitányság intézkedői november 10-én este a helyi vasútállomáson igazoltattak egy férfit, akire a konténerek vonatról történő leemelése során bukkantak rá. A külföldi férfi ellenőrzésre személyi igazolványát adta át a rendőröknek és elmondta, hogy Ausztriába szeretett volna eljutni.

A hétvégén igazoltatott hat harmadik országbeli állampolgár a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal, engedélyekkel nem rendelkezett, ezért őket az intézkedők tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították. Ügyükben a továbbiakban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Az oltalmazottként elismert apával szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Olvasóink írták

  • 1. GD 2013. november 11. 10:24
    „Ezek az osztrák sógorok nem valami vendégszeretőek. Az eszükbe sem jutott,hogy ezek az emberek egy jobb élet reményében akarnak nyugatra menni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc évtized után avatták fel Giesswein szobrát

Nyolcvankét év után hivatalosan is felszentelték és felavatták
Giesswein Sándor egykori országgyűlési képviselő 1931-ben átadott, a magyaróvári plébániatemplom előtt álló szobrát. Tovább olvasom