Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Ígéretes fürdőfejlesztés

A május végén kezdődő új szezonban megújulva, megszépülve várja a fürdözőket, pihenni vágyókat a lipóti termálfürdő.

Nemcsak bővül és épül a lipóti fürdő, hanem egyre esztétikusabb látványt is nyújt.
Nyitás május végén

Tavaly februárban jelent meg lapunkban egy hirdetés, amelyben a Lipóti Mezőgazdasági és Szolgáltató Szövetkezet megvételre ajánlotta fel a lipóti termálfürdőt és a kertészetet. A hirdetésre írásban tízen adták be pályázatukat.
A szövetkezet igazgatósága végül egy szegedi érdekeltségű, Lipóti Termálfürdő Kft. néven bejegyzett társaságban látott garanciát a fürdő további sikeres működtetésére és fejlesztésére. A társaság akkor szép reményű terveket fogalmazott meg a fürdő átalakítását illetően: az elképzelések szerint az első fázis eredményét az idei szezonban már élvezhetik a fürdőzni, pihenni vágyók.
Március elsejével Fazekas László lett a fürdő vezetője, aki örömmel szólt arról, hogy az első fázisban megfogalmazott célok az elmúlt hónapok szívós, kitartó munkájának köszönhetően realizálódnak, s ugyan a megszokottól eltérően május végén nyit csak a fürdő, ám akkor a Lipótra látogatók egy teljesen új létesítménnyel találkozhatnak.

Tart a csempézés

Megújultak a régi medencék, melyek burkolása, csempézése még jelenleg is tart. A korábbi fakabinokat egy 600 négyzetméteres, teljesen új épület váltottak fel, ahol a meleg és hideg ételeket, valamint frissítő italokat kínáló büfé és szociális helyiségek mellett értékmegőrző szekrények is helyet kaptak. A fürdő területe is bővült, a kertészet néhány üvegházát lebontották, az így kapott részt füvesítették és csemetefákkal ültették be. Ezen túl a feszített víztükörre változtatott nagymedencét a nyitásra vízforgató berendezéssel látják el. Az idei szezonban még eredeti funkciójában megtartják a gyermekpancsolót, amiből a későbbiekben homokozót alakítanak ki.

Kemping és motel

A tulajdonosok szándékai szerint az elkövetkezendő egy-két évben tovább bővülne a fürdő szolgáltatási köre. A folyamatos üzemelés érdekében egy-két fedett medence és nagyobb kemping kialakítását tervezik, később pedig egy motelt is építenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íjászkodó hagyományőrzők

A szűnni nem akaró eső ellenére az ország minden részéből közel száz íjász vett részt… Tovább olvasom