Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Időutazás nyolcadik alkalommal

Mosonmagyaróvár - Időutazásra várja az érdeklődőket augusztus 4-én és 5-én a mosonmagyaróvári Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület, amely nyolcadik alkalommal szervezi meg a Lajta-parti városban a Hagyományőrző és Történelmi Napokat.
A rendezvény résztvevői a kétnapos program során a Kárpát-medencében élő népek szokásaival, ősi fegyverzetével, harcmodorával és kultúrájával ismerkedhetnek meg.

Szombaton délután 6 órától a várkertben találkoznak a civil szervezetek képviselői. A vártól a felvonulás este 9-től indul, megkoszorúzzák a Trianon-emlékkeresztet, továbbá „kikiáltják" a másnapi eseményeket, bemutatják a fellépőket. A várkertben este 10 órától veszi kezdetét az „Uccabuli".

A vasárnap korán indul azoknak, akik kifulladásig bírták az esti bulit: reggel 8-tól a halászléfőző versenyre külföldiek is benevezhetnek. Egész nap folyamatosan lesz kirakodóvásár, kézművesek termékkészítési bemutatója és vásár, makettkiállítás a Mosonmagyaróvári Makett Klub munkáiból, barkácsolás a gyermekek számára. Fél tizenegytől tartják a történelmi és a tehetségkutató íjászverseny első fordulóját.

A VIII. Mosonmagyaróvári Várjátékokat vasárnap délután fél 3-kor Szabó Miklós polgármester nyitja meg.

A „Fűzfafalui Fűzfák" hagyományőrző népzenekar szlovák, magyar és német népzenéket játszik. Megtekinthető a Vinedi Hagyományőrző Íjászegyesület műsora, „Őseinket felhozád" címmel a magyarság származásáról, honfoglalásáról, kultikus és egyéb szokásairól lehet előadást hallgatni. A Kard Rendje Lovagi Kör a középkorba kalauzol fegyverzet-, páncélzatbemutatóval és párbajjelenetekkel. A Caravan néptáncegyüttes ősi keleti és roma táncokat mutat be. A Tűzmadarak tűzzsonglőr- és törzsitánc-előadása zárja a kétnapos rendezvényt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fafaragáshoz be kell érni

Bezenye - A fa a világ legszebb anyaga, ami a bölcsőtől a koporsóig elkísér minket – vallja… Tovább olvasom