Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Idősek otthona épülhet

Egy győri alapítvány tervei szerint idősek otthona épülne Dunaszigeten. A falu lakói, ha kellő számban jelentkeznek, már idén kábeltelevízión nézhetik a magyar és idegen nyelvű műsorokat.
Dunasziget képviselő-testülete többségében faluszépítő feladatokat irányzott elő erre az esztendőre. A cikolaszigeti sportpálya környékének rendbetételét el is kezdték, aminek eredményeként az arra járókat egy teljesen megváltozott környezet fogadja.

Szabadidőpark

Kitisztították az erdő alját, megszabadították a vízpartot az átjárhatatlan dzsungeltől. Értékes szabadidőpark létesült, ami tovább gyarapodik fajátékokkal. A területre még idén kikerülnek a hinták és mászókák, de hasonló játszóteret képzelnek el a cikolai tejcsarnok mellé is. Ezzel párhuzamosan virágágyásokat is elhelyeznek. Tóth István polgármester úgy véli, a helybéliek az utóbbi években sokkal többet törődnek környezetük tisztaságával, virágosításával és megszólják a szemetelőket. Az idei faluszépítő tervek mellett, a természeti környezet értékeit bemutatandó, a programban szerepel egy tanösvény helyének kijelölése is.

A település képviselőit a közelmúltban egy győri alapítvány kereste meg. Szándékuk szerint egy 100 helyes idősek otthonát építenének fel állami támogatás segítségével a csendes, nyugodt környezetű faluban, s ehhez keresnek alkalmas területet.

Látványtervek készültek

Az önkormányzat több lehetőséget ajánlott fel, melyek közül a cikolai temető melletti „papréti" területen akadt meg az alapítvány képviselőinek szeme. Az épületről már látványtervek is készültek. Az önkormányzat minden tőle telhető segítséget megad ahhoz, hogy a szándék valósággá váljon, hiszen az otthon a helyi munkalehetőségek számát gyarapítaná.
Ennél előrehaladottabb szakaszban vannak a kábeltévé-hálózat kiépítését célzó tárgyalások.

A falu sajátos szerkezete miatt csaknem 30 kilométeres kábelt kell kiépíteni. A munkálatok akkor kezdődhetnek meg, ha legalább 250 család mond igent az előfizetésre. A harminckétezer forintot igénylő költségeket két részletben is befizethetik a lakók.
Idén elkezdődik az üdülőövezeti Sport és Pipacs utcák mart aszfaltos borítása, az alapanyagot és a munkát az önkormányzat rendeli meg. Befejeződött a kátyúzás, a közvilágítás korszerűsítése és idén szeretnék, ha a Zátonyi út is megfelelő megvilágítást kapna.

Építési telkek

Nagy az érdeklődés a település iránt, ezt az igényt igyekszik kielégíteni a 18 építési telek. Az önkormányzat továbbra is fontos feladatának tartja intézményei megfelelő szintű működtetését. Idén az iskola és óvoda után a polgármesteri hivatal rekonstrukcióját szeretnék folytatni a tető javításával.

Az elmúlt években sikerrel újjászervezték a három településrész tűzoltórajait. Mára már mindegyik rendelkezik gépkocsival is. A doborgazszigetiek társadalmi összefogásban felújították a tűzoltószertárat. A civil szervezetek sorát gyarapítja a nemrégiben alakult Kamasztanya és a Kismama Klub. A Tündérrózsa néptánccsoportot idén Klagenfurtba várják egy nemzetközi fesztiválra. A település elöljárói figyelemmel kísérik az uniós csatlakozás és esetlegesen a nemzeti park kínálta lehetőségeket és előnyöket.

Kisalföld kampány >>

Kapcsolódó cikkek >>

Faluszépítő tervek Dunaszigeten (2002-07-15) >>
Nagy beruházás indulhat (2002-06-23) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Róluk, nélkülük született döntés?

Az érintettek a mosonmagyaróvári Gyári úti óvodából és Bartók-iskolából egyöntetűen állítják: eddig… Tovább olvasom