Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Gólyavár: új épületszárny a legkisebbeknek

Új szárnnyal bővül a darnózseli óvoda. Az önkormányzat pályázaton nyert támogatást az ovi-bölcsi kialakítására, ahol akár huszonöt gyereket is tudnak majd fogadni.


Tizenötmillió forintból bővítik a darnózseli Gólyavár Körzeti Napköziotthonos Óvoda épületét. Az önkormányzat ugyanis pályázott és támogatást nyert egy új bölcsi-ovi kialakítására.

– A beruházáshoz tizenkétmillió forint pályázati pénzt nyertünk, az önrészt saját forrásból biztosítjuk – tájékoztatott Fazekas Zoltán polgármester. A közbeszerzésre több ajánlatot kaptak, ebből a legjobbnak egy helyi cég pályázata bizonyult. A polgármester szerint nyáron már biztosan elkezdik a beruházást, ugyanis legkésőbb az év végére el kell vele készülniük.

Ma hat bölcsődés korú gyerek jár a helyi óvodába, jövő évtől a beruházásnak köszönhetően számuk bővülhetne.
Ma hat bölcsődés korú gyerek jár a helyi óvodába, jövő évtől a beruházásnak köszönhetően számuk bővülhetne.

– A községnek anyagi ráfordítást jelent a bővítés és a bölcsi-ovi fenntartása. Mi viszont azokra az édesanyákra gondoltunk, akik visszamentek vagy vissza szeretnének menni munkahelyükre. Elsősorban a helyi, de a környékbeli gyerekekre is számítunk – szögezte le a településvezető.

A 2010–2011-es tanévre az óvodások várható száma 65 körüli, az új szárny befogadóképessége 25 gyermek. Jelenleg jegyzői engedéllyel tudnak felvenni bölcsődés korú gyerekeket, most hatan járnak a helyi kisdedóvóba.

Fazekas Zoltán szerint az iskola bővítése, melyre ugyancsak pályáztak volna (hat település akart indulni a kistérségből, de csak egy pályázhatott végül), szintén sürgető lenne a magas gyereklétszám miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülők a Szigetközben

A közelmúltban készült el és a hétvégén adják át hivatalosan a Szigetközi Sportrepülő Egyesület fel-… Tovább olvasom