Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Futura: túl a huszonötezredik látogatón

Fél év alatt túl van már a huszonötezredik látogatón is a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont.

Az elmúlt fél év alatt bebizonyosodott, hogy a Futura valóban egy turisztikai vállalkozás, ezért is fontos a működésében az idegenforgalmi szezon – fejtette ki Horváthné Pákozdi Emese, a létesítmény vezetője. Elmondta: az első negyedév végére az élményközpont tudta hozni az elvárt látogatószámot, ez idő alatt a Futura vendégeinek száma meghaladta a 16 ezret, ezzel önfenntartóvá vált. A második negyedévben viszont, a turisztikai szezon elmúltával, már kevesebben keresték fel a létesítményt. Ugyanakkor már így is túl vannak a 25 ezredik látogatón. Az intézményvezető hangsúlyozta: számoltak ezzel, és úgy tervezték, hogy a harmadik negyedévben, a turisztikai szezon kezdetével hozzák be a lemaradást. Erre minden esély meg is van az előzetes visszajelzések alapján.

A turisztikai szezonra felkészülés már javában zajlik. Értékesítési csoportok alakultak, amelyek járják szinte az egész Dunántúlt. A Futura munkatársai iskolákba szerveznek bemutatókat, ahová meghívják a környező települések oktatási intézményeit is. Egy-egy ilyen „roadshow" alkalmával három-négyszáz érdeklődőnek mutatják be a Futurát. Ezen alkalmakon, a bemutatókat követően szervezik aztán a csoportokat az élményközpontba. Az eddigi visszajelzések kedvezőek, ám az iskolák szinte mindegyike a tavaszi, illetve kora nyári időszakra tervezi ezeket a kirándulásokat. Már nagyon sok előjegyzés van e hónapokra, várhatóan szinte telt házzal fog működni akkor a létesítmény.

Sok iskolai csoportra számítanak a tavaszi és nyári hónapokban – mondja Horváthné Pákozdi Emese intézményvezető.
Sok iskolai csoportra számítanak a tavaszi és nyári hónapokban – mondja Horváthné Pákozdi Emese intézményvezető.

Ezzel együtt a határon túl is folyamatosan népszerűsítik a Futurát. Több alkalommal mutatkoztak már be Bécsben és Pozsonyban is. Számos szlovák iskolai csoporttal kötöttek le látogatást, őket májusban és júniusban várják. Sőt, támogatót is találtak Szlovákiában, akinek a segítségével kedvezményes útiköltséggel jöhetnek el a gyerekek Mosonmagyaróvárra. Emellett együtt készül a Futura a nyári szezonra a közeli Rudolf ligetben létrehozandó kalandparkkal. Együtt még több lehetőséget kínálhatnak az ide látogató turistáknak.

Az intézményvezető kiemelte: az első időszak tapasztalatai alapján kiküszöbölték a kezdeti hibákat, gondokat. Minden szintre külön szintfelelősöket neveztek ki, akik folyamatosan ügyelnek a játékok zavartalan működésére.

Horváthné Pákozdi Emese tájékoztatásából kiderült, hogy egyre több helyi vállalkozás lát fantáziát az élményközpontban és különböző módon támogatja. Az elmúlt hónapokban két cég jóvoltából új játékokkal bővült a Futura kínálata. Elindították a „Születésnap a Futurában" elnevezésű programot, aminek köszönhetően hétvégente megtelik a létesítmény az ilyen események vendégeivel is.

Nagyon élvezték a Futura játékait a Majoroki Óvoda középsősei.
Nagyon élvezték a Futura játékait a Majoroki Óvoda középsősei.

Szerdai ottjártunkkor éppen óvodás csoportok zsivajától volt hangos a Futura. A gyerekek láthatóan élvezettel próbáltak ki minden játékot. – Már két órája vagyunk itt, de még csak a felénél tartunk. A gyerekek nagyon élvezik a programot – mondta el lapunknak Graflné Rikker Marianna, aki a Majoroki Óvoda középsőseit kísérte el a Futurába. Az óvodavezető azt mondja: nagyon tetszik a gyerekeknek, hogy nemcsak megnézhetik, de ki is próbálhatják az összes játékot. Egyáltalán nem fárasztó számukra, több órán keresztül folyamatosan lekötötték őket a programok. Ehhez nagy segítséget adnak a Futura munkatársai is, akik valóban értenek a gyerekek nyelvén.

Olvasóink írták

 • 6. abszurdisztán 2013. február 05. 06:37
  „Taps ... taps ... taps... a Futura akkor lesz önfenntartó, ha a Szíjjártó számlákat kicsengette az önkormányzat.... sok sikert hozzá !”
 • 5. Abrafax 2013. február 04. 19:13
  „4. embertelen: Nem értem, a repülőgép-szimulátorért ne adjon ki pénzt a város, de Szíjjártóékat fizessék ki ugyanabból a kalapból tüstént... Lobbizunk, lobbizunk?
  Egyébként hajrá Futura - minden projekt olyanná válik, amilyenné a rajta dolgozók teszik - siker lesz, ha mindenki hozzáteszi a magáét!”
 • 4. embertelen 2013. február 04. 13:19
  „Remélem akkor most már végre Szijjártóéknak is kifizetik a sikerdíjat. Én a cikk alapján arra is kiváncsi lennék, hogy Movinnov Kft-re rálőcsölt repülőgép szimulátort hányan látogatják, milyen veszteséget okoz a város egyik cégének?”
 • 3. Hori 2013. február 01. 17:07
  „hagyjuk már ezt a sz*r kátyús dumát! igen! drága volt a Futura! Igen, az EU-ban ilyenekre lehet pályázni nagy lóvékat, nem pedig kátyújavításra! De ha már egyszer megépült, és üzemel, akkor legalább ne károgjunk, hanem mindenki menjen el, nézze meg, a kb. 1500 Ft-os belépő abszolút nem drága! szal hajrá...”
 • 2. Jani_Móvar 2013. február 01. 14:15
  „"túl a huszonötezredik látogatón"
  A város meg a kátyúkon...”
 • 1. hablaty 2013. február 01. 05:51
  „Sok sikert Emese a munkátokhoz!
  Mutassátok meg a sok károgónak, hogy igen is lehet önfenntartóan működtetni ezt a csodálatos intézményt itt a városunkban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 évest köszöntöttek Jánossomorján

A közelmúltban Angi Pál jánossomorjai lakost 90. születésnapja alkalmából kereste fel és köszöntötte… Tovább olvasom