Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Futura – Bemutatták a marketingért és fejlesztésért felelős szakembereket

˝Nagy kihívás ez a városnak, hiszen soha nem volt hasonló nagyságrendű idegenforgalmi feladata Mosonmagyaróvárnak˝ – hangsúlyozta Nagy István polgármester a Futura pénteki nyitórendezvényén.

Itt mutatták be a leendő létesítmény turisztikai marketingfeladataival megbízott és a fejlesztésért felelős szakembereket.

Mint ismeretes, az egykori gabonaraktár turisztikai hasznosítására az önkormányzat 1,26 milliárd forint uniós támogatást kapott. Az összességében 1,5 milliárdos beruházás során az országban egyedülálló projekt valósul meg: egy 300 éves, faszerkezetű műemlék épület felújítása és átépítése után természettudományi interaktív szórakoztató és oktatási élménycentrumnak ad otthont 2012-től a Futura. A tegnapi rendezvényen elhangzott:

Európában is kevés példa van arra, hogy ilyen épületet közcélokra tudjanak hasznosítani. A régióban nincs még egy olyan létesítmény, ami ekkora kiállítótérrel rendelkezik. Az „összhangban az elemekkel" tematikára épülő élménycentrum a kistérség első geotermikus energiával működő közintézménye lesz, híven tükrözve azt a szemléletet, melyet az egész koncepció sugall.

A nyitórendezvényen Nagy István hangsúlyozta: a Futura projekt mellett a város idegenforgalmát is a megfelelő szintre kell emelni. A várossal együtt kell a leendő létesítményt „eladni" az ide látogató turistáknak. A polgármester hozzátette: az elmúlt időszakban sokan adtak hangot aggodalmuknak a beruházás sikerével kapcsolatban, ám ha a helyekben is kétségek merülnek fel a Futura jövőjét illetően, nehéz lesz sikerre vinni a beruházást. Éppen ezért Nagy István arra kért mindenkit, lehetőségei szerint segítse a Futura sikerét, hiszen ez a város fejlődésének egyik záloga.

Gőzerővel folyik a Futura építése, a szakemberek jelenleg a hátsó tornyok alapozásán dolgoznak.
Gőzerővel folyik a Futura építése, a szakemberek jelenleg a hátsó tornyok alapozásán dolgoznak.

A rendezvényen mutatták be a létesítmény turisztikai marketingfeladataival megbízott Gráfi Szabolcsot és a fejlesztésért felelős Fűzfa Zoltánt. Utóbbi nevéhez fűződik többek közt a dunaszigeti erdei iskola megalapítása, melyet a mai napig is vezet, a szintén dunaszigeti ökopark és tájközpont megvalósítása, működtetése, valamint a Pisztráng Kör Egyesület. – A Futura számomra nem egy futurisztikus sci-fi múzeum, hanem egy olyan helyszín, ahol az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki a saját életkori sajátosságai szerint és örömmel tanulhat, megismerheti a természet nagy rendszereit, összefüggéseit úgy, hogy ez a bensővé tett tudás a saját életében, jövőjében hasznosulhasson – mondta Fűzfa Zoltán bemutatkozásakor.

Gráfi Szabolcs turisztikai marketingreferens 2001-ben diplomázott a Budapesti Gazdasági Főiskola vendéglátó-ipari és szálloda szakán. A Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen 2004-ben diplomázott szervezetszociológusként. A szakember dolgozott többek közt a Magyar Turizmus Zrt. igazgatótanácsának elnöke tulajdonában lévő budapesti Kárpátia Étterem Kft. különböző egységeiben üzletvezető, marketing- és értékesítési vezető, illetve ügyvezető igazgatóhelyettes munkakörökben.

A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából 2006-ban a Hilton Shanghai hotelben szervezett Magyar hét projektvezetője volt Kínában. Emellett a Köztársasági Elnöki Hivatal és Sólyom László hivatalos cateringpartnereként dolgozott. Az elmúlt év szeptembere óta ismét Mosonmagyaróváron él, az Egyetem Étterem és Konyha Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember mint mondja: bízik abban, hogy az egyéni, illetve csoportos turizmus területén szerzett tapasztalatait sikeresen tudja kamatoztatni a Futura projektben is.

Olvasóink írták

 • 4. RUDI 2011. április 05. 14:10
  „Valóban, nagyon nagy kihívás a Futura működése, de ha logikusan a megfelelő helyen, és időben állnak kéznél a szak emberek nem lehet nagy nehézség .Hogy miről is van szó,el készül a 300-éves mű emléki épület ez bizony egyedül álló lesz,de viszont az utak állapotát mi hamarabb helyre kell hozni ,az épületeket szintén, ahhoz hogy mi helyiek és turisták, könnyeben jobban érezzük magunkat tisztaságra van szükség.A turista is szereti a szép látványt ,hisz ezért fog ide jönni.Mert hiába adott egy szép épület, ha körülötte nincs meg felelő rend.Igen is minden aprólékos munkálatokra fel újításokra ,táblákra stb ügyelni kell.Például találkozni a városban olyan informácios táblával, mely márt 1,éve ,hogy össze van rongálva, ,a turista alig tud el igazodni rajta,hát igen ez is például egy probléma, hisz nem figyelünk oda kellő képen a kicsi hibákra, és ez csak torlódik.”
 • 3. Boli 2011. március 29. 20:13
  „Még mindig nincs igazi koncepció (vagy nem árulják el, hisz a titokzatosság az fontos), egy terv, egy határozott elképzelés és irányvonal, hanem csak általánosságok. A győriek már most tudják, mit fognak csinálni, milyen kiállítások lesznek, milyen tematikára és érdekes témára építik fel az egészet, ki van írva a pályázat a technikai érdekességek megépítésére az egyetemistáknak... Nekünk nem fontosak ezek? Egyébként szeretném a lehető legnagyobb tisztelettel megkérdezni, melyik dicsőséges és nagytudású városi képviselőnk is volt az, amelyik a tájékoztatóra éthordóval érkezett? Mert értem én, hogy szegényebb sorsú honfitársainkat támogatni kell, ha úgy hozza az élet. Na de, izé, szóval, hogy is mondjam, minek is nevezzem ezt a magatartását a képviselő úrnak? Inkább nem mondom ki, mert még félreértené valaki azt a szót, hogy <önként moderálva>! Gratulálunk!!!! :)”
 • 2. zöldike 2011. március 29. 19:38
  „Pancser! Lennének a városnak idegenforgalmi feladatai! Rendbehozni az utakat, rendeletet alkotni és betartatni a romos házak helyrehozatalát illetően, turista-barát környezetet teremteni, stb. Sajnos, erről eddig mindegyik ciklus önkormányzata elfelejtkezett!
  A döntés Általad említett feltételével kapcsolatban teljesen egyetértek! Ha minden vezető és pályázat bíráló a saját pénzének, vagyonának csak a töredékével felelne , nem lenne ötletelés! "Csak" racionális gondolkodás!”
 • 1. pancser 2011. március 26. 19:14
  „Egy városnak lehetnek-e egyáltalán idegenforgalmi feladatai? Már ez is kérdéses. az meg majd tény lesz, hogy egy fityinget sem hoz majd, illetve hoz mínuszban. A két delikvens fizetése már mostantól elvisz évi 10-15 millió forintot legalább. Néztem egy pár hasonló intézményt, gyakorlatilag csak gyerekek látogatják, leginkább szervezetten. Ebből nem lesz bevétel. aki nem tud úszni nem menjen mélyvízbe! Egyébként azonnal racionálisan gondolkodna minden vezető és minden pályázat bíráló, ha néhány havi, vagy évi fizetésével felelne az ötletelésért. Ez az intézmény csak és csakis pofonokat hoz a városnak, de hát közpénzből van a heje-huja. Jó állások, a vállalkozónak bevétel, munka profit, csak egyvalaki károsodik: A Város. Minden esetre bukta esetén rajta leszünk néhányan a számonkérésen. Nem oda Buda elvtársak, legyen az tulipán, vörös vagy narancsszín, a felelőtlenségért mindenkinek fizetni kell.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év fotóművésze három sajtófotódíjat nyert

Kerekes István mosonmagyaróvári fotográfus az Év Fotóművésze 2010 kitüntetést vehette át a hónap… Tovább olvasom