Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Forralt borból és teából gyarapodó karácsonyi csomagok

A mosonmagyaróvári Lions klub több mint másfél évtizede indította el jótékonysági forraltbor-akcióját. Azóta más karitatív szervezetek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Karácsony előtt a rászorulókra gondolva több szervezet is gyűjt a Téli Fesztivál keretében forralt bor és meleg tea vagy zsíros kenyér kínálásával a Magyar utcán.

– Huszonöt, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot állítunk össze idén az ünnepekre rászoruló családoknak – magyarázza dr. Hamar Péter, a lionok soros elnöke. Az ajándékokat részben a forralt borból és teából összegyűlt adományokból, részben a korábbi gyűjtésekből fedezik. A mosonmagyaróvári és környékbeli – jánossomorjai, hédervári, halászi vagy mosonszentmiklósi – családokat azonban nemcsak élelmiszerekkel, többüket tüzelővel is segítik. A meglepetések egy részét ma délután 5 órakor, a mosoniak karácsonyán vehetik át az érintettek, de december 20-án az egyik hotelben is osztanak ajándékokat. A szervezetet év közben is sokan megkeresik segítségnyújtásért, de a kistérségi családsegítők ajánlásait is figyelembe veszik az ajándékozandók listája összeállításakor.

Nagycsaládosokat és hajléktalanokat segítenek a rotarysok.
Nagycsaládosokat és hajléktalanokat segítenek a rotarysok.

Hasonló a gyakorlat a mosonmagyaróvári Rotary klubnál.

– A családok egy részét mi javasoljuk, de a családsegítők is ajánlanak – mondja már Tukovits Attila, a Rotary soros elnöke. A szervezet idén is a Magyar utcán összegyűlt adományok egy részét a nagycsaládosoknak ajánlja fel. Az elnök szerint huszonhat családot tudnak húszezer forint készpénzzel segíteni az ünnepek előtt. További hagyomány, hogy a mosonmagyaróvári hajléktalanszállóra is eljuttatják segítségüket. Idén december 23-án adják át a tartós élelmiszerekből álló csomagokat. Tukovits Attila előzetesen arról is beszámolt, hogy a január 29-re tervezett jótékonysági báljuk bevétele a Rotary-ösztöndíjrendszer alapjait képezi majd. A klub ugyanis a tehetséges, ám kevésbé tehetős diákokat is fel kívánja karolni – ennek részleteire majd visszatérünk.

A Magyar utcai civilfaházban további egyesületek kínálják jótékony célra a melegítő italokat. Az iparosfaházban az ipartestület gyűjt. Ők egy alapítvány számlájára fizetik be az összeget, melyet többek közt az egészségmegőrzés, szakképzés, rászoruló családok, csoportok támogatására fordítanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hard Rock Hungary 2012-ben nyithat

Jövő év májusában kezdődik az építkezés, a kaszinó és a rendezvényközpont 2012 nyarán nyitna ki… Tovább olvasom