Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Fesztiválnyitány sajtófotó-kiállítással

Mosonmagyaróvár - Szerda este 6 órakor hivatalosan is kezdetét vette a tizenhetedik Nyári Fesztivál.

Az ünnepélyes megnyitón Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester nyitotta meg a szombatig tartó rendezvényt.

A XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállításon Vida István, a Kisalföld mosonmagyaróvári és csornai szerkesztőségének vezetője üdvözölte a vendégeket. Elmondása szerint a jó fotósnak nemcsak villámgyors reflexekre, hanem emberismeretre is szüksége van. – Az igazán jó kép önálló életre kel, erejétől nem lehet megszabadulni, a megörökített látványt emlékezetesebbé teszi, mint bármely sajtószöveg – mondta a szerkesztő-újságíró.

Szalay Zoltán, hazánk egyik legnevesebb fotóriportere arra buzdít mindenkit, tekintsék meg a szeptember 8-ig látogatható sajtófotó kiállítást.
Szalay Zoltán, hazánk egyik legnevesebb fotóriportere arra buzdít mindenkit, tekintsék meg a szeptember 8-ig látogatható sajtófotó kiállítást.

A kiállításon a város neves fotóművésze, Kerekes István három felvétele is szerepel: A Tájkép seregélyekkel, a Yelena és a Tekintet. A tárlatot A divat világa a fotográfiában – tegnap és ma elnevezésű kiállítás kíséri, melyen a szakma legrangosabb képviselői mutatkoznak be a látogatóknak.

A Magyar Újságírók Országos Szövetségét a sajtófotó-kiállítás alapítója, Szalay Zoltán képviselte az eseményen. – 13 ezer beérkezett pályaműből választottuk ki a legjobb 400 darabot – mondta. – Most Mosonmagyaróváron a sor, hogy véleményt nyilvánítson, várjuk a közönségszavazatokat. Jöjjenek el, aztán a képeken a sor, hogy önmagukért beszéljenek – mondta Szalay Zoltán.

A szerdán kezdődött Nyári Fesztivál szombat éjjelig tart. Ötven produkció és több száz fellépő várja a kikapcsolódásra vágyó közönséget. Csütörtökön este 7 órakor az Edda és a Karthago lép színpadra a Kühne pályán. Az augusztus 20-án este fél 9-kor kezdődő Budapest Ragtime Band után látványos tűzijáték lesz. A fesztivál utolsó napján, szombaton a Magna Cum Laude zenél, fellép Emilio, Lola és SP. Napközben gyerekprogramok és ingyenes szabadidőpark várja a látogatókat a rendezvény időtartama alatt.

A Nyári Fesztivál jegyárai

A fesztivál programjainak mindegyike ingyenes, kivéve az alábbi produkciókat: csütörtökön délután 4 óra: MárkusZínház: Mátyás király szárnyai – gyerekelőadás. Ára 600 forint. Este 7 óra: Karthago- és Edda-koncert. Jegy: elővételben a Flesch-központban csütörtökön 12 óráig 2500, utána a helyszínen, a Kühne-pályán 3500 forint.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. kovász68 2010. augusztus 24. 16:57
  „Osztom én is, renato véleményét. 27. neked is igazad van. Pancser, te meg nem tudsz objektíven gondolkodni, most úgy viselkedsz, mint egy kis gyerek aki dúl-fúl, mert más játszik a játszóterén.”
 • 27. RickCartman 2010. augusztus 24. 16:24
  „renato-nak van igaza.Nem punnyadt a város, de ez a rendezvény nem a legsűrűbben lakott városrész kellő közepére való, ennyi az egész.”
 • 26. pancser 2010. augusztus 24. 15:54
  „25! Tudod mi a punnyadt? Az! Nagyon egyszerű a képlet ugye, ricsajozni kell mások kárára és a város nem unalmas. Ha nem tetszik a város költözz el egy szép büdös nagyvárosba. A fúlsüketítő zaj regenerál, ezt eddig nem tudtam, mindig azt hittem hülyévé tesz! Előre éjszakai dübörgéssel a boldogságért!”
 • 25. kovász68 2010. augusztus 24. 14:19
  „24. Igaz, rosszul fogalmaztam, punnyadt, álmos, unalmas kisváros. De még mindig fenntartom az állításomat, hogy akkor meg az lenne a baj, ha nem lenne semmi. Egyébként egy jó koncert, buli, (élmény) is fel tud tölteni energiával, amitől regenerálódhatsz.”
 • 24. RickCartman 2010. augusztus 24. 14:07
  „Az alvóváros éppen attól alvó, hogy ott az emberek napközben nem tartózkodnak otthonukban(pl.dolgoznak), este tér haza mindenki, akkor pedig joga van mindenkinek a pihenésre, a regenerálódásra, joga senkinek sincs ahhoz, hogy ebben megzavarja őket.”
 • 23. renato90 2010. augusztus 24. 12:49
  „Szerintem senkinek nem az a baja, hogy történik valami, hanem az hogy nem megfelelő helyen történik. Egy ilyen rendezvénynek nem a városközpontban van a helye!!!”
 • 22. kovász68 2010. augusztus 24. 11:48
  „Mi lesz még itt, szeptemberbe jön a városközpontiak napja is. Bár régebben meg azért sírtunk, hogy nem történik semmi. Alvó város vagyunk.”
 • 21. Griffin 2010. augusztus 24. 11:12
  „Egy városban sem látni ilyet, hogy több ezres lakótömb közepén éjjel 2-ig üvöltő zenének nevezhető zaj legyen.Dolgozni indulók, öregek, betegek, kisgyerekek hallgatták néhány száz embertársuk sikoltozását, vonítását,visítását dübörgő zaj mellett napokig.Milyen jogon kényszerítik ezt rájuk? A Sziget esetében is komoly lakossági felháborodásra maximalizálják évek óta a zajszintet, mérik, ellenőrzik, és 23 óra után bizonyos hangerő felett nem szólhat semmi, pedig ott még légvonalban is messzebb esnek a lakótelepek, nem követlenül az ablak alatt üvölt a "Szóljon hangosan a zének"."Itt is valami hasonló kellene, komolyabb összefogással és fellépéssel.”
 • 20. pancser 2010. augusztus 24. 09:25
  „Az éjszaka a pihenésé, kulturálatlan, embertelen ami már a bulik körül folyik. Nem kéne hagyni, hogy néhány vállakozó meg egy ostoba néhány száz fős tömeg tönkretegye most már folyamatosan valahol az emberek éjszakáit.”
 • 19. Foglalt 2010. augusztus 24. 02:38
  „Biztos szép volt jó volt .Aki a tesconál lakik képes volt minden este ott verni a nyálát,mert valaki mint írtad "pancser" megfőzött otthon vagy volt aki állja a kaját.De tudjátok mit?Az olyanok sokkal jobban meg vannak becsülve aki egy gazszálat sem tesz odébb csak ki kell menni villogni.Egyébként nem tudom miért lázong mindenki hiszen állítom azok akik a cikket olvasták és Óváriak(velem ellentétben,nem a közelben lakom)Kint voltak.Mert mindig van valaki aki villogni akar valamivel vagy valakivel.És ez!Egy jó alkalom!!!Kemény voltam?Lehet -azoknak akik érintve érzik magukat!”
 • 18. pancser 2010. augusztus 23. 18:06
  „Az én felháborodásom abból fakad, hogy az egyik ismerősöm az egyik a térre néző lakásban épen utólsó napjait, óráit éli. Szóval az egész rendezvény, mélyen embertelen. Ezer ember bulizása 5000 embert nyugalmát dúlja fel. Ennek véget kell vetni!”
 • 17. renato90 2010. augusztus 23. 16:28
  „Megkérdezném azoktól, akik szerint ki lehet bírni a 4 napon át éjjel 2-ig üvöltő zenét, hogy hol laknak???? Mert, hogy nem a városközpontban az biztos. Az oké, hogy egy nap üvölt a zene éjjelig, semmi bajom nem lenne vele, de az hogy 4 napi minden éjjel ezt hallgassam az már sok. Persze lehet azt mondani, hogy savanyú a szőlő, de nem mindenki fetreng otthon négy napig, valaki reggel felkel mert megy dolgozni.
  Különben is egy 4 napos fesztivál nem olyan helyre való, ahol több ezer ember szeretne éjjel pihenni!!! Aki szerint pedig ezt nekünk el kell viselni az költözzön ide a nyári fesztivál hetére...”
 • 16. pancser 2010. augusztus 22. 09:01
  „A bulizók nem kelnek korán, az ágyban alszanak délig, aztán édes anyukájuk megeteti őket, mert iugye valakinek dolgoznia kell. A tegnap éjjeli hangzavar mindent felúlmult. Mit számítanak a lakók, nem egyebek díszletnél a diszkósosk számára, költözzenek el, hallom már a szöveget, meg hogy ki lehet bírni. Sokan kibirták az orosz hadifogságot, de nem nyom nélkül. Minden ember elidegeníthetetlen joga az éjszakai pihenés és a csend. Én ezennel kinevezem ezt a várost a legb.....bb bulizók városának. Éjszaka kuss van ha kell hatósági erőszakkal, tekintettel, hogx egyesek nem értenek másból. Cs. a főszervező is elmehet a .......”
 • 15. Boli 2010. augusztus 22. 08:12
  „Jövőre vigyük be az egészet, 4 nap csak, a Magyar utcára! Délután 6-től éjjel 2-ig nem nagy durranás és sokkal jobban nézne ki ott, egy olyan igazi utcabál jelleggel! Elképzelem, amint "senki nem panaszkodik, pedig az egész város hangos ilyenkor, és nem csak késö este, és éjjel, hanem nappal is, furcsa, hogy senki nem panaszkodik ott, hanem örül, hogy van egy ilyen jó fesztiválja." Hajrá!”
 • 14. pancser 2010. augusztus 21. 22:02
  „12! Megtisztelsz, hogy még az egy évvel ezelőtti véleményemet is számon tartod. Az éjszakai nyugalom szent és sérthetetlen vallom bárhol, bármikor. Bulizni lehet, szabad, bárhol bármikor, csak gondoskodni kell az időben és térbeni elhatárolásról a többségben lévő nem bulizóktól. Ami a Sportcsarnok felemlegetését illeti, ne gyerekeskedj már. A kézilabdameccsek nem éjfélkor kezdődnek, nem is nulla szigetéelésű sátorban szurkolnak.”
 • 13. Boli 2010. augusztus 21. 14:25
  „Egyébként csak egy kérdés: Miért is nem lehet ezt a bulit a parkban megrendezni? De tényleg.. Úgy tudom a Magyar utcán amikor voltak hasonló esti bulik, több napon át, az ott lakók kibulizták, hogy soha többet. Szóval amit a Magyar utcán nem lehet, azt a Városközpontban igen? Egyébként a 19-i esti sátoros műsor inkább nem minősíteném, volt szerencsétlenségem hozzá. Kritikán és minden szinvonalon alluli volt. Elég ciki.”
 • 12. 01010 2010. augusztus 21. 10:56
  „"6. pancser 2010.08.20. 22:37
  Az engem birizgálóknak mondom: Szerintem azoknak kéne megfeleő helyet keresni aki ricsajozni akarnak. Csak a b...ók szeretik a ricsajt, a hangerőt. Az emberek lakásának nyugalma szent, akkor is ha panelban laknak."
  Egy éve is keverte e kását...Olvassa el az akkori válaszokat...
  A SPORTCSARNOK ön SZERINT JÓ HELYEN LENNE ITT. AZ PERSZE NEM ZAJOS...:):):):)”
 • 11. pancser 2010. augusztus 21. 08:58
  „10! Nem! A német fiatalok viselkedése sokszor, szóval, már láttam az itteni Tescóban is részegen néhányat és üvöltöttek. Ilyen alapon az angol futballhuligánok is követendő példa vazze! Az éjszakai buli, nappal hempergés(szépen fejeztem ki magam) az ágyban ez újabban a polgári erény?”
 • 10. permanganat 2010. augusztus 20. 23:34
  „3.-hoz, Pancsertöl idézek: "Szóval egy civilizált városban, ahol dolgos polgárok laknak és övüké a hatalom ilyet nem lehet csinálni. "

  Nos, németországból származom, Rudolstadt városából. Ott minden évben rendezik meg a helyi tánc és népdal fesztivált, és senki nem panaszkodik, pedig az egész város hangos ilyenkor, és nem csak késö este, és éjjel, hanem nappal is, furcsa, hogy senki nem panaszkodik ott, hanem örül, hogy van egy ilyen jó fesztiválja.

  Figyelmedbe ajánlanám a következö linket: http://lh6.ggpht.com/_RBKQpZ9mLPU/Rr7OFrWZbKI/AAAAAAAAAdo/LmIA3O1IrvY/2007_tff_90.JPG

  Vagy ez a város sem civilizált ?!”
 • 9. pancser 2010. augusztus 20. 23:31
  „Szóltam a tüzijáték ellen? Érte viszont igen, eltetszettél tévedni ez ügyben, meg a rendőrséggel kapcsolatban is. Az ember sokat kibír, de éjjel kettőig 3 napon keresztül meghaladja azt amit egy otthonában békésen pihenni kívánó állampolgár köteles eltűrni.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most már szerződés is van Moson rehabilitációjára

725 millió forintból rehabilitálják Moson belvárosát. Az ó Európai Unió és az Európai Fejlesztési Alap 502 millió forintos hozzájárulásáról szóló támogatási szerződést szerdán írták alá. Tovább olvasom