Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Fejlesztésre váró strandok

Mosonmagyaróvár strandjainak vize jó minőségű, ám néhol a partszakaszok fejlesztést igényelnének, annál is inkább, mert nagyon sok turista is fölkeresi őket.
Termálfürdő
A hatalmas melegben mi is lehetne kellemesebb időtöltés egy kiadós fürdőzésnél a közeli strandokon, vízpartokon. Mosonmagyaróvár három legnépszerűbb strandját is sokan keresik fel, akik ekképpen vélekednek a fürdőhelyekről.
A mosoni szabad strandon egy 80 éves bácsi – aki neve elhallgatását kérte – a régi időkről mesélt: „ Évekkel ezelőtt nem volt ekkora por, rengeteg akácfa állt a parton, a házak helyén gyümölcsösök voltak. Az emberek a táj szépsége miatt látogattak ki a Duna-partra. Mára beépültek a szabad telkek, s a régi tájra már csak mi, idősek emlékezünk " – mondta elgondolkodva.

Huber Károlyné unokájával gyakran megy ki a Duna-partra. Szerinte a homokozók és a hinták állapotán lehetne javítani. Ezenkívül úgy véli, több öltözőre is szükség lenne. Az itatónál megkérdezett Nyersné Gősi Valéria hétéves kislányával ment ki fürdeni: – Annak ellenére, hogy nem a közelben lakunk, már harmadszor vagyunk itt, tetszik a szép környezet és a víz szélén a gyerekek is tudnak fürdeni.

A mosonmagyaróvári Pogány István véleménye szerint kicsi a terület, és több büfé lehetne. Orosz Sándor, a termálfürdő vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy naponta 700 – 800 ember fordul meg a strandon. Nyáron a vendégek 50 százaléka külföldi (osztrák, szlovák, német). A tavalyi évhez képest jobb lett a vízminőség, és épült egy új szaunakomplexum is, melyet július 22-én adnak át a fürdőzni vágyóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a taxi, kevés a munka

Bár nincsenek annyian, mint a híres New York-i sárga autóval közlekedő kollégáik, azért a Lajta… Tovább olvasom