Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Fegyveres ámokfutó riogatott

Egy fegyveres ámokfutó riogatott több embert is lopott pisztolyával a hét végén Mosonmagyaróváron. A már előzetes letartóztatásban lévő férfi néhány hónapja szabadult több mint tízéves börtönbüntetéséből.
illusztráció
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés pénteken este. Eszerint a városszéli hipermarket parkolójában miután egy anya lányával beült az autójába, egy férfi odalépett hozzájuk és pisztolyt szegezett a nő nyakához. A fegyveres férfi megfenyegette az asszonyt, mondván, ha nem viszi oda, ahová mondja neki, akkor lelövi őket.

A nőnek – miközben a támadó a hátsó ajtó kinyitásával próbálkozott – sikerült lélekjelenlétének köszönhetően elmenekülnie kocsijával.

Nem sokkal később egy mosoni piac közeli kocsmában is megjelent az erősen ittas férfi. A pultnál italt kért, ám mivel a csapos látta, milyen állapotban van, nem szolgálta ki. A férfi ekkor elővette a fegyverét és ezzel fenyegetőzve követelte a szomjoltót. A kocsma egyik vendége a felszolgáló védelmére kelt. Pt a pisztollyal fejbe ütötte a támadó.
A fegyvert ráfogta a pultosnőre és elsütötte azt, majd nevetve közölte, hogy nincs megtöltve.

Ezek után távozott a kocsmából. A kalandos este még ezután sem ért véget és a férfi egy másik vendéglátóegységet is meglátogatott, ahol a fegyverét mutogatta.

A személyleírások alapján a rendőröknek végül sikerült a Szent István király úton elfogniuk a helybéli R. Jánost, akinél a fegyvert is megtalálták, húsz darab éleslőszerrel együtt. A férfi a rendőröknek mindent beismert. Elmondta, hogy korábban lopta a 9 milliméteres parabellumot, sőt, még elnézést is kért a nyomozóktól, amiért késő éjszaka kellemetlenségeket okozott nekik.

R. János egyébként nem ismeretlen már a hatóság előtt. Horváth Csaba kapitányságvezető elmondta: tizenegy évvel ezelőtt, még vizsgálóként ő nyomozott a férfi ügyében. R. Jánost akkor számos személy, illetve vagyon elleni bűncselekmény miatt ítélték el tíz és fél év börtönre. Innen az elmúlt év októberében szabadult. Az előzetes letartóztatásba helyezett 36 éves R. Jánosnak ezúttal többek közt lőfegyverrel való visszaélés, garázdaság és kényszerítés kísérlete miatt kell felelnie majd a bíróságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem reménytelen az újrakezdés

Mosonmagyaróvár hajléktalanjai közül tavaly tíznél is többen tudtak visszatérni a rendezett… Tovább olvasom