Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Február óta jegyző nélkül a város

Már közel fél éve működik jegyző nélkül a mosonmagyaróvári önkormányzat. Az új jelöltekről júniusban dönt majd a képviselő-testület.

Egy hónapig még biztosan jegyző nélkül működik a mosonmagyaróvári önkormányzat. Mint ismeretes, február elején döntött a pályázat kiírásáról a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete a város megüresedő jegyzői álláshelyére. Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyző közszolgálati jogviszonya közös megegyezéssel megszűnt (Kisalföld, 2007. január 5.). A jegyző ténylegesen február 1-jéig dolgozott, majd szabadságát töltötte. Távozásának okát mind a városvezetés, mind pedig az érintett akkor szűkszavúan kommentálta. Eszerint az önkormányzati választások óta eltelt hónapok együttes munkájának tapasztalata alapján Mosonmagyaróvár polgármestere és jegyzője arra a megállapodásra jutottak, hogy közös megegyezéssel megszüntetik dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta közszolgálati jogviszonyát. Azóta az aljegyző vezeti a hivatalt.

A jegyzői álláshelyre három érvényes pályázat érkezett. Közülük kettő nem kapta meg a bizottsági támogatást. Egyikük öt nem szavazatot, míg a másik három nemet és két tartózkodást kapott a szakbizottság tagjaitól. A harmadik jelöltet a testület három tagja támogatta, míg ketten tartózkodtak. A bizottság erre az egy jelöltre tett javaslatot a képviselő-testületnek. Az eredeti elképzelések szerint az új jegyző április 16-tól vette volna át a mosonmagyaróvári hivatal irányítását. A márciusi testületi ülésen azonban a polgármester az utolsó pillanatban levetette napirendről a kérdést. Olyan új információk jutottak ugyanis a tudomására a szakbizottság által támogatott egyetlen jelöltről, amik befolyásolhatják a döntést.

Az etyeki önkormányzat a mosonmagyaróvári polgármester megkeresésére az ülés előtt néhány órával faxon küldött egy hivatalos igazolást, amiben leírták: a mosonmagyaróvári pályázó 2005. január 1-jétől 2006. október 16-ig állt közszolgálati jogviszonyban az etyeki önkormányzatnál. A polgármester szerint ezzel szemben a jelölt 2007. február 20-i dátummal kelt pályázatában az szerepel, hogy 2005. január 1-jétől Etyek község önkormányzatának jegyzőjeként dolgozik. Az elnapolt jegyzőválasztást a képviselő-testület április elején rendkívüli ülésen tűzte újra napirendre. A városatyák zárt ülésen szavaztak – ezúttal bizottsági állásfoglalás nélkül – újra a három jelöltről, akik korábban az álláshelyre pályáztak.

Ám a testülettől egyik jelölt sem kapta meg a támogatást, ezért az eredeti feltételekkel új pályázat kiírásáról döntöttek a képviselők.

Szabó Miklós polgármester a Kisalföldnek elmondta: június elején jár le a pályázatok beadási határideje. Ezt követően a szakbizottság hallgatja meg a jelentkezőket, majd a júniusi ülésen dönt a testület az új jegyző kinevezéséről. A polgármester szerint a jegyző nélkül eltelt közel fél év nem okozott fennakadást a hivatal munkájában, azonban mind a városvezetés, mind pedig az aljegyző részéről még fokozottabb odafigyelést igényel a kialakult helyzet.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapósak lettek a hétvégi telkek

Úgy tűnik, erre a nyugalomra egyre nagyobb a kereslet a Szigetközben. Dunaszigeten – saját terület híján – nem tud az önkormányzat hétvégi házaknak utcasort kialakítani, Kisbodakon pedig bár készek a tervek, a földtulajdonosokkal nem sikerült megegyezni. Tovább olvasom