Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Ezeregyszáz személyit cserélnek

Országosan mintegy 250 ezer, három éve kiadott személyi igazolványt cserélnek ki az okmányirodák az év végéig. A selejtek mintegy 120 millió forintjába kerülnek a minisztériumnak.
A törvényi előírás szerint 2000 január elsejétől csak kártya formájú személyit állíthatnak ki az okmányirodák, ám átmenetileg kénytelenek voltak selejtes minőségű PVC-kártyával dolgozni.

120 millió forintba kerül

Ez az állapot több mint fél évig tartott, ezalatt 250 ezer ilyen személyit adtak ki, melyek cseréje most 120 milliójába kerül a szaktárcának.
Az előírások szerint július elsejétől az év végéig kell az okmányirodáknak lecserélniük a három év alatt eltört, elhasználódott, de még a jó állapotban lévő igazolványokat is.

Eddig körülbelül százat

Pozsgainé Holczhammer Klára, a mosonmagyaróvári okmányiroda vezetője elmondta: eddig körülbelül száz, kártya alakú személyi igazolványt cseréltek ki.
– Az új személyiket a minisztérium meghatározott bontásban küldi, s mi ezek alapján folyamatosan, levélben értesítjük az érintetteket. Három időpontot jelölünk meg a cserére, ám akadályoztatás esetén egész héten, munkaidőnk alatt bejöhetnek hozzánk, s részükre soronkívüliséget biztosítunk. Eddig majdnem száz igazolványt cseréltünk ki, s háromszázhetvenöt értesítőt küldtünk el az érintetteknek, ám a munka java még hátravan. Most kevesebb munkatársunkkal dolgozunk, s a meglévő feladatok mellett többletmunkaként jelentkezik a csere. Eddig szinte mindenki a megadott időben érkezik hozzánk – mondta Pozsgainé Holczhammer Klára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetvédelem: sok még a városi feladat

A környezetvédelmi törvény értelmében Mosonmagyaróvár is megalkotja a város rendezési tervével… Tovább olvasom