Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Eurovegas – A munka áll, a név és a székhely változik

Előbb nevet változtatott, s lett Eurovegas Hungaryból Centrope Holding Limited, majd kajmán-szigeteki bejegyzését előbb luxemburgira, nemrégiben pedig csatorna-szigetekire cserélte a bezenyei kaszinóváros telektulajdonos cége. Jövő héten indul Győrben a per a volt részvényes tulajdonrészéért.
Miközben a bezenyei „kaszinóföldeken" a helyzet változatlan (a munkagépek eltűntek a tereprendezés óta), a lehetséges egyik beruházó és telektulajdonos a bejegyzés szerint a Kajmán-szigetekről áthozva Európába „utaztatja" a cégét. Még 2007 januárjában – vélhetően a kedvezőbb adózás érdekében – jegyezték be a Kajmán-szigetekre az Euro Vegas Hungary c/o Stuarts Services Ltd.-t. 2010 decemberében azonban az ottani regisztrációjuk megszűnt, s a jogutód Centrope Holding Limitedet már Luxemburgban jegyezték be. Itt sem maradtak sokáig: a Centrope-ot 2011 márciusában Jerseyben, a Csatorna-szigetek legnagyobb városában regisztrálták.

A La Manche csatornán, Franciaországhoz közel fekvő Csatorna-szigetek a brit korona fennhatósága alá tartoznak, de nem képezik az Egyesült Királyság részét. Gazdasági tevékenységükben önállóak, nem tagjai az Európai Uniónak sem. Jersey legtöbb bevétele a nemzetközi pénzügyi szolgáltatásokból származik, az alacsony adók és a vámmentesség népszerűvé tette a befektetők számára. Jersey szigete az offshore üzlet krémjét szerezte meg magának. Kiépült infrastruktúrája van, banki szolgáltatások, könyvelők, ügyvédek. Egy külföldiek által alapított cég évi 500 fontos fix adót és 120 fontos díjat fizet. A cégek regisztrá-
ciója három napot vesz igénybe, nevének „limited"-re (kft.) kell végződnie. Jersey rendelkezik egyezménnyel a kettős adózás elkerüléséről az Egyesült Királysággal és korlátozott mértékben Franciaországgal. A cég külföldről származó bevétele adómentes. Jersey szigete hasznos azon cégek számára, amelyek nyilvános tevékenységet folytatnak.

A Kisalföld az Eurovegas kommunikációs feladatait ellátóitól a cégbejegyzések változásairól s a beruházás állásáról érdeklődött. A Heart Communications ígérete szerint a napokban közleményt adnak ki, melyben kérdéseinkre is válaszolnak.

A Győri Törvényszék jövő szerdán tárgyalja az egykori részvényes, Rudolf Seyfried kérelmét: 48 millió eurós üzletrészét követeli többek közt a Centrope Holdingtól, de perbe hívta mások mellett az illetékes minisztériumot is.

Olvasóink írták

  • 3. juhi 2012. szeptember 07. 16:29
    „Lassan kipukkan a kamuvegasi lufi! Évekkel előbb mondtam, hogy ez lesz a vége.”
  • 2. Japo 2012. szeptember 07. 10:01
    „Na most mi történt? Csak nem igaza lett a mostani polgármesternek! Évekkel ezelőtt megmondta,hogy ebből nem lesz semmi,bár a kisalföld soha nem kérdezi meg ebben az ügyben. Nem véletlenül hozta létre azt az adónemet a településen,amelyet addig kell fizetni a cégnek ameddig el nem végzik a vállalt fejlesztéseket. Így legalább függetlenül attól,hogy nincs Las Vegas csak Lesz Vigasz a falu elején,de olyan nagy bevételhez jutottak amelynek segítségével nincs adóssága a falunak. Vannak mégis szarháziak,akik nem segítik a munkáját,hanem naponta feljelentik és így munka helyett rendőrségre,bíróságra járkál. Ez a kis ember horvát,krobót létére magyarabb sok magyarnak mondott képviselőnél.”
  • 1. Ambar 2012. szeptember 06. 21:15
    „Hát itt vizsgálódhatna Budai! Vajon miért nem teszi? Milyen érdekeltségeket sértene!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rajkai lakhatásnak is ára van

Polgármester: „Vannak, akik másfél éve használatbavételi engedély nélkül élnek itt." Tovább olvasom