Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Eszközöket kell adni a tanároknak

Mosonmagyaróvár - – A liberális oktatáspolitikáról bebizonyosodott, hogy életképtelen, nem vezet jó irányba. El kell kezdeni a rendteremtést – fogalmazott Szabó Miklós polgármester a pénteken délután a Flesch Károly Művelődési Központban megrendezett városi pedagógusnapon.
A rendezvényen nyugdíjba vonuló pedagógusokat búcsúztattak, s kiváló eredményeket elért oktatókat tüntettek ki.

– Jó kezekben van a magyar gyerek, és ezt tovább kell fejlesztenünk – hangsúlyozta beszédében dr. Tóth Tiborné dr., aki többek közt utalt az Oktatási és Kulturális Minisztérium Új Tudás Programjára, mely a közoktatás fejlesztését célozza jelentős anyagi erőforrással. – Reméljük, több mosoly lesz az iskolákban a pedagógusok arcán, akik boldog, kiegyensúlyozott felnőttekké nevelhetik a diákokat – tette hozzá továbbá a képviselő asszony.

– Nem hangzatos programok, felszínes, lényeget nem érintő támogatások – számítógép, digitális táblák – kellenek. Eszközöket kell adni a pedagógusok kezébe mind módszertani, mind jogi szempontból – hangsúlyozta Szabó Miklós, aki a „nemzet napszámosainak" jelenlegi helyzetét is összegezte. Manapság egyre több támadás éri a pedagógusokat. Morális válságot élünk át, mely talán nehezebben kezelhető, mint a gazdasági hanyatlás: mélyebb sebeket ejt. A városvezető szót ejtett a mosonmagyaróvári közoktatás terén az utóbbi másfél évben történt változásokról is.

A kitüntetett pedagógusok Szabó Miklós társaságában. A polgármester szerint az oktatásban rendteremtésre van szükség.
A kitüntetett pedagógusok Szabó Miklós társaságában. A polgármester szerint az oktatásban rendteremtésre van szükség.


Nagy István alpolgármester búcsúztatta a nyugdíjas pedagógusokat, megköszönve áldozatos munkájukat. Huszonhárom oktató vonul nyugdíjba ettől a tanévtől, köztük Vincze Zoltánné, a Bóbita Óvoda vezetője és Hernádi Sándor, a zeneiskola igazgatója. Dobóczky Istvánnénak (Majoroki Óvoda) Kiváló Óvónő címet adományoztak, a Kiváló Tanító címet idén a Móra-iskola pedagógusa, Kocsisné Balassa Gyöngyi vehette át. Nyikes Jánosné (nevelési tanácsadó) Kiváló Tanár, Milasin István (Hunyadi-iskola) Kiváló Középiskolai Tanár címmel gazdagodott.

Megköszönték továbbá a gimnázium két tannyelvű tagozatán 20 éve oktató Peter Brunner, valamint a 6 éve nyelvi lektorként működő Beate Schüz-Botschek munkásságát.

Az ünnepségen vidám műsorral lepték meg a közönséget az Őzikés Óvoda kisgyermekei, a Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola tanulói pedig több műfajban is bemutatkoztak. A komolyzene híveinek Händel-
műveket szólaltattak meg tehetséges fiatalok.

Olvasóink írták

 • 6. Rumcajsz 2008. június 09. 23:57
  „Nem most kellene megkezdeni e rendcsinálást, főleg nem azoknak, aki ide juttatták a magyar oktatásügyet. Az átkosban a 70-es évek végén mindenkinek középiskolai végzettséget akartak adni, ha alkalmas volt rá, ha nem. Megszüntették a technikumokat, kitalálták az érettségin nem kell osztályozni, elég, ha "megfelelt" minősítést kapott. Most becsődölt a kétszintű érettségi is. Be kell látni, nem mindenki alkalmas bármilyen szintű képzére, még akkor sem, ha erről "párthatározatot" hoznak. Pénzkidobás, ha nincs előzetes szelekció tudás, adottság, elhivatottság alapján. Nem kellene az amerikai rendszert majmolni, ami már egy ideje megbukott. A gyerekek jogait szajkózhatják, a kötelezettségeikről egy szó sem esik sehol. A szinvonal folyamatosan esik, konvergál a béka alsó fertályához. Pénzért lehet diplomát szerezni, csak éppen minek. Aki kitalálta, olyan orvos operálja szükség esetén, aki a papa privatizált vagyonán végezte az egyetemet. Jó ez nekünk, az országnak? Csipszet tud venni, a gatyája kopik, majd vesznek neki újat, SMS-t tud írni, de a helyesírásról már fogalma sincs. Fogyasztói társadalom? Kinek érdeke mindez? Vagy csak egy újabb összeesküvés elmélet?”
 • 5. pan.cser 2008. június 09. 22:27
  „Azt mondta a polgármester, meg kell kezdeni a rendteremtést. Dr.Tóthné nem érezte, hogy ez a k....a nagy rendetlenség az ő "munkájuk" gyümölcse? A bonyolult nevű programjuk megint csak szappanbuborék. Nap mint nap súlyosabb események történnek a közoktatásban. Elég ha csak a Kisalföldet olvassuk, hogy ezt bizonyítottnak lássuk.”
 • 4. nem tanár 2008. június 09. 18:29
  „Gratulálok a pedagógusoknak az ünnep alkamából.Nagyon nehéz dolguk van.A társadalom támogatása nagyon alacsony.Túl nagy a társadalmi megosztottság,kevés a tolarencia.Most valóban kell az elhívatottság.Család és iskola csak összefogva lehet sikeres.Ebben próbáljunk segíteni.”
 • 3. egy óvári 2008. június 09. 10:48
  „Az Év Pedagógusa (egyetlen) Címet kellene átnyújtani,nem pedig évről-évre /..... / embereket keresni,csakhogy meglegyen a 4 fő.
  Minden presztizsét elvesztette már a díj.


  Tóthné dr képviselőasszony pedig összetévesztette az ünnepséget egy pártgyűléssel.”
 • 2. m 2008. június 09. 09:37
  „Ne várjanak mosolyt a tanároktól amíg ilyen körülmények közé kell bemenjenek,itt arra gondolok,hogy milyenek a mostani 14 év körüliek.Nagyon megtanítják nekik,hogy mit szabad tenniük,de a kötelességeiket nem.Ugyanaz lesz velük is mint egyes kisebbségieknél.Jogok vannak-kötelesség nincs.”
 • 1. bence 2008. június 09. 08:32
  „Gratulálok volt ofőmnek, Tanténak! azthiszem az egész osztály nevében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunaparton ladikkal, népdallal

Mecsér - Bár eleinte a kevésbé barátságos idő sokakat visszariasztott, később már senkit nem zavart… Tovább olvasom