Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Esküt tett az új képviselő-testület Mosonmagyaróváron

Letették az esküt a mosonmagyaróvári önkormányzat új képviselői, polgármestere és alpolgármesterei csütörtöki alakuló ülésen. A városvezető munkáját két társadalmi megbízatású alpolgármester segíti.
Alakuló ülését tartotta csütörtökön a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete. Az új testületet Nagy István polgármester vezetésével Árvay István, Baloghné Staár Katalin, Faddi Horváth Pál, Iváncsics János, Keszeiné Siklósi Zsuzsanna, Kránitz László, Kránitz Péter, Muráncsik László, Nyitrai József, Pető Péter (mind Fidesz–KDNP), Kopetti Tamás (Jobbik), Szabó Miklós (MPKE), Hushegyi Róbert (független) és Kovács Tamás (MSZP) alkotják. Az ünnepi tanácskozáson a korelnök, Nyitrai József hangsúlyozta: a város szolgálatára esküsznek most fel. Nem megváltásra készül a testület, hanem a kihívásokra próbál jó válaszokat adni.

Nemes Nagy Boldizsár, a helyi választási bizottság elnöke, ismertetve a voksolás végeredményét, hozzátette: a városban nyugodt és korrekt kampány folyt, amiben néha a humort is elővették, ezt jelzi az is, hogy mindössze két bejelentés érkezett a bizottsághoz. A megbízólevelek átadását és a képviselői, polgármesteri eskük letételét követően a testület 545 ezer forint havi illetményt szavazott meg a polgármesternek.

Ünnepi ülésen alakult meg Mosonmagyaróvár új képviselő-testülete.
Ünnepi ülésen alakult meg Mosonmagyaróvár új képviselő-testülete.

Határoztak továbbá az illetmény harminc százalékának megfelelő költségtérítésről is, ám erről a polgármester – kettős funkciójából adódóan – lemond. Nagy István a megosztottság ellenében az összefogást szorgalmazta. A képviselők titkos szavazással választották meg – csupán egy-egy ellenvokssal – Árvay Istvánt és Iváncsics Jánost társadalmi megbízatású alpolgármestereknek. Számukra 251 ezer forint illetményt és 50 ezres költségtérítést szavazott meg a testület.

Az alakuló ülésen határoztak a képviselők az önkormányzat bizottságainak összetételéről is. Ennek megfelelően az igazgatási és ügyrendi bizottság elnöke Szabó Miklós, tagjai Muráncsik László és Nyitrai József. A pénzügyi bizottságot Kovács Tamás vezeti, tagjai Keszeiné Siklósi Zsuzsanna és Kránitz László, míg a külső tagok Fekete Katalin és Németh Sándor. Az oktatási, kulturális és sportbizottság elnöke Baloghné Staár Katalin, tagjai Keszeiné Siklósi Zsuzsanna, Hushegyi Róbert, külső tagok Farkas István és Makk Zoltán. A szociális és egészségügyi bizottság elnöke Kránitz Péter, tagjai Faddi Horváth Pál, Kopetti Tamás és Hushegyi Róbert, külső tagok Vitéz Gábor, Balogh Elek és Bertók Béla. A gazdasági bizottságot Pető Péter vezeti, tagjai Muráncsik László, Nyitrai József és Kovács Tamás, külső tagok Keszei Ákos, Hunyaddobrai Endre, Vargyas Tibor. A mosoni bizottság elnöke Faddi Horváth Pál, tagjai Kopetti Tamás, Kránitz László és Baloghné Staár Katalin, míg külső tagok Knausz Ferenc, Cseh András és Révai János.

Olvasóink írták

 • 3. hovatovabb 2010. október 17. 11:56
  „Lenne mitől félni a "minden szabályt betartó" fuvarozóknak...
  És ha VPOP is néha belenézne a raktérbe. Biztosan elkerülnék ezeket a helyeket .”
 • 2. duc_de_Orbieu 2010. október 17. 05:03
  „#1Goldhofer-Anhängerbau:
  Az átrobogó teherkocsik ellen egyet lehet tenni azok autópályára való terelésére:Mégpedig ha a tehergépjárműveket jó alapos és gondos közúti ellenőrzésnek vetik alá, mégpedig jó sok időt hagyva a tehergépkocsi alapos átvizsgálására. Ezt az ellenőrzést a város elérésekor és elhagyásakor egyaránt elvégezni.”
 • 1. Goldhofer-Anhängerbau 2010. október 15. 21:54
  „Mindenekelőtt gratula az új városvezetésnek!! Azonban lenne néhány igencsak aktuális kérdés:

  1.) A kálnoki úton található volt LHÁTG lovasiskolával mi van, ill. mi lesz, ugyanis olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a helyi ingatlanhiénák ezt a területet is be szeretnék építeni. Tud-e valaki közelebbit?

  2.) Mi az új városvezetés koncepciója a 20t feletti, városunkon átrobogó tgk. tranzitforgalom autópályára terelését illetően? (Rajkánál miért jöhet le a belépést követően és miért rongálják a város infrastruktúráját?) Megítélésem szerint (és mások szerint is) Mosonmagyaróváron az életminőséget erősen rombolja az a tömegű nehéz tgk. lavina, ami itt nap mint nap teljesen indokolatlanul átrobog.

  3.) Mit kíván tenni a város, hogy az itteni és a környékbeli gyerekek ne győri iskolákat válasszanak, hanem a helyi intézményeket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adománygyűjtés az iszapömlés károsultjainak Mosonszolnokon

A Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület adománygyűjtést szervez az iszapömlés károsultjai… Tovább olvasom