Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Elvitték három település zászlaját

Mosonmagyaróváron, a Régi vámház téren kialakított zászlóparkból elloptak három lobogót. A zászlókat egyszerűen levágták a tartórudakról.
A mosonmagyaróvári zászlópark azzal a céllal létesült, hogy nemzeti ünnepeink és a város jelentősebb rendezvényei alkalmával a „ felöltöztetett " zászlórudak színesítsék az eseményt, szebbé tegyék a városképet. Tavaly a nyári fesztivál nyitónapján vonták fel először a Régi vámház téren, a hat oszlopból álló zászlóparkban a város és testvérvárosai zászlaját. A lobogók díszei voltak a térnek és a jeles napoknak.
Májusban a kellemes tavaszi szellő újra lengethette a testvérvárosoktól kapott, zászlórúdhoz speciálisan kialakított, féltve őrzött lobogókat. A látvány odavonzotta a szemeket, de sajnos a vandál kezeket is. Így történhetett, hogy Stockerau, Hattersheim és Mosonmagyaróvár zászlaja másnapra virradóra eltűnt, a felhúzózsinórokat elvágták, jelezve: a zászlókat nem hivatalos kezek távolították el a helyükről. Az önkormányzat nem tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a rendőrkapitányságon, de sajnálja és elítéli a történteket. Azóta is találgatja, vajon mire használják az új tulajdonosok az idegen városok szimbólumait.
A zászlók újra beszerzése nem egyszerű, az okot említve meg még kínos is...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főzzön halászlét!

Halászléfőző versenyt hirdet a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület, a június 8-án… Tovább olvasom