Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Eltaszított fele királyság - A szigetközi valóságra kíváncsiak

A Szigetközben élők – akik a térség sorsának részesei voltak a bős–nagymarosi vita alatt – számára is sok újdonságot tartogat az Eltaszított fele királyság című kötetünk, amelyet szerintük nehéz érzelmek nélkül végigolvasni.
Másfél hete kapható már az ügyfélszolgálatokon, a megrendelőknek legközelebb december elején szállítjuk ki a legújabb Kisalföld-kötetet, a vízlépcsőharcot bemutató Eltaszított fele királyságot. A mosonmagyaróvári Moldoványi Géza több példányt is vásárolt a könyvből. „Félig már elolvastam, de most egy kicsit letettem: egyszerűen agyrémnek tartom, ami a folyó eltereléséig vezetett. Jó a kötet felépítése, ahogy lépésről lépésre végigköveti az eseményeket. Hányszor, de hányszor lehetett volna megakadályozni, hogy ne álljon elő a mostani állapot. A dízelszivattyús vízpótlás meg egyenesen hajmeresztő volt, még én is fotóztam annak idején a Szigetközben. Szükség volt már erre a könyvre, hogy a valóságot lássák, olvassák az emberek" – mondta Moldoványi Géza.

Moldoványi Géza nem tud érzelmek nélkül elmenni a történtek mellett.
Moldoványi Géza nem tud érzelmek nélkül elmenni a történtek mellett.


Pulai Szilárd Szigetköz szívében, Ásványrárón él, ő is megvásárolta az Eltaszított fele királyságot. „Jól ismerem a témát is, amiről a könyv szól. Különösen örülök neki ezért, hogy valaki felvetette a problémát és foglalkozik vele. Bárkinek tudom ajánlani" – mondta.

„Része voltam ennek az ügynek: elkeserítő volt látni, hogy szárazon maradnak a Duna-ágak az elterelés után" – emlékezett Csaplár Zoltán, Mecsér polgármestere. „A könyvben bemutatott események ma már a történelem részei. Bízom benne, hogy rendeződhet a térség és az Öreg-Duna sorsa" – bizakodott. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérkiegészítés a szociális ágazat dolgozóinak

Tovább olvasom