Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Élénkül az érdeklődés az óvári kar iránt

Az előző évhez képest csaknem ötven százalékkal többen jelölték meg első helyen felvételi jelentkezésükben a mosonmagyaróvári egyetemi kart.

Újra élénkül az érdeklődés az agrár-felsőoktatás iránt, legalábbis ezt mutatja az elmúlt néhány évben a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karára jelentkezők száma. A mosonmagyaróvári karra idén 48 százalékkal többen adták be jelentkezésüket az első helyen, mint a megelőző évben – tudtuk meg dr. Schmidt Rezső dékántól.

A munkálatok elkezdődtek: Már zajlik a B épület rekonstrukciója, ami a 120 milliós beruházás során őszre kívül-belül teljesen megújul.
A munkálatok elkezdődtek: Már zajlik a B épület rekonstrukciója, ami a 120 milliós beruházás során őszre kívül-belül teljesen megújul.


A kar a korszerű képzési struktúrát követve egyre szélesebb területen igyekszik kielégíteni a hallgatók továbbtanulási igényeit.
Elmondta: az idei tanévben összesen 164 végzős hallgató szerzett diplomát a karon, köztük többen az utolsók, akik a hagyományos, osztatlan ötéves képzésben vettek részt, hiszen a jövőben már a bolognai folyamatnak megfelelően a háromfokozatú képzés – BSc-, MSc-, doktori képzés – keretében folytathatják tanulmányaikat a leendő hallgatók. A dékán hozzátette: az érdeklődés erősödése az intézmény képzése iránt egyebek mellett annak is köszönhető, hogy folyamatosan bővítik a karon indított szakok skáláját, így azok szinte már a mezőgazdaság és az élelmiszer-biztonság, illetve az azokhoz kapcsolódó tudományágak mindegyikét lefedik. Az ősszel induló tanévben már BSc-alapképzésben és mester képzésben is nyolc-nyolc szakot indítanak. A kar a korszerű képzési struktúrát követve egyre szélesebb területen igyekszik kielégíteni a hallgatók továbbtanulási igényeit. Ennek megfelelően már hét felsőfokú képzést is indítanak, többek között az országosan egyedülálló ökológiai képzést, amely az egészséges élelmiszer-előállítás és a táplálkozás meghatározója, de nagy az érdeklődés a borászat és szőlészet szak iránt is.

Pályázati támogatás segítségével több százmillió forint áll a kar rendelkezésére különböző fejlesztésekre és kutatási programokra. Ennek egy része az NYME által elnyert 1,9 milliárdos támogatás, amiből a mezőgazdasági programra ˝A szántóföldtől az asztalig˝ címmel mintegy 380 millió kerül a mosonmagyaróvári intézményhez. Az összegből 120 milliót költenek a B épület teljes felújítására. A beruházás során összesen tizenhárom laboratórium felújítására, műszereik fejlesztésére kerül sor, kicserélik a nyílászárókat, az erősáramú villamos hálózatot, illetve kívül-belül teljesen megújul az épület. A munkálatok már elkezdődtek és a tervek szerint november elejére fejeződnek be. A támogatás fennmaradó részéből különböző programok működését finanszírozzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás forgalomkorlátozással Mosonmagyaróváron

Megkezdődött a mosonmagyaróvári Barátság utca felújítása az elmúlt napokban. Tovább olvasom