Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Elemitől az érettségiig angolul Mecséren

A 2006 óta üresen álló iskolaszárnyra kerestek bérlőt, és ezáltal a szigetközi településnek kitörési pontot a mecsériek. Elképzeléseik találkoztak Sasvári Marcell ötletével, aki egy angol-magyar két tanítási nyelvű alapítványi iskolát indítana Mecséren.


Széchenyi István Angol–magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola név alatt indulna Mecséren a helyi iskola egyik megüresedett szárnyában a tanítás. Az alapítványi fenntartású iskolába szeptembertől első osztályosokat várnak.

– Településünk képviselő-testületét már jó ideje foglalkoztatja a 2006 óta megüresedett iskolaszárny hasznosítása, emellett keressük Mecsér kitörési pontjait is – kezdi Csaplár Zoltán polgármester. A mecsériek szándéka találkozott Sasvári Marcell ötletével, aki egy két tanítási nyelvű alapítványi iskolát képzelt el Mecséren.

A szigetközi település iskolájában jelenleg az első-negyedik osztályosokat oktatják, a felsősök Hédervárra járnak. Az üresen álló épületrészt az önkormányzat a tervek szerint bérbe adja a leendő alapítványi iskolának.
 
Csaplár Zoltán: Keressük Mecsér kitörési pontjait, így a megüresedett iskolaszárnyat bérbe adjuk az alapítványnak.
Csaplár Zoltán: Keressük Mecsér kitörési pontjait, így a megüresedett iskolaszárnyat bérbe adjuk az alapítványnak.

A polgármester hozzátette: a művészeti oktatás területén már kapcsolatba kerültek Sasvári Marcellal és kollégáival, és akkor elégedettek voltak az oktatással.

– Az alsótól az érettségiig oktatnánk a két tanítási nyelvű iskolában a diákjainkat, akik anyanyelvi szinten sajátíthatnák el az angol nyelvet – magyarázza az ötlettulajdonos Sasvári Marcell. Szeptembertől egyelőre az első osztályosokkal kezdenék el a tanítást. A gyerekek bizonyos tárgyakat a világnyelven tanulnák, lenne egy angol anyanyelvű osztályfőnökük Angliából és egy magyar anyanyelvű, angol szakos osztályfőnökük is. A későbbiekben más idegen nyelvek tanulására is lehetőség nyílna, emellett a zene-, tánctanulásra, szabadidős és sporttevékenységekre is hangsúlyt fektetnek.

– Eleinte a mecséri iskola egy épületrészében rendezkednénk be, de a későbbiekben vagy annak bővítésével, vagy már egy új épületben képzeljük el a folytatást. Ehhez uniós pályázatokon remélünk támogatást, de tárgyalunk magántőke bevonásáról is – szögezte le Sasvári Marcell.

További információk a www.mecser.hu honlapon vagy az angoliskola@yahoo.com e-mail címen szerezhetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kamerák is segítettek a rablóbanda elfogásában

Mosonmagyaróvár - A 86-os főút bevezető szakaszán már tavaly óta működő kamerák nagyban segítették a rendőröket a közelmúltban.
Tovább olvasom