Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Elbúcsúztak az egyetemtől

Idén nyolcvankettedszer búcsúztak Mosonmagyaróvártól a végzős egyetemista hallgatók. A hagyományokhoz hűen ezúttal is előbb fáklyával a kézben gyalogosan, majd fogaton ülve vettek búcsút tanintézetüktől, tanáraiktól, diáktársaiktól és a várostól.
A búcsúzás emlékfaültetéssel kezdődött, amit a Cserháti Sándor Kollégium parkjában állítottak a végzősök. A péntek esti menetet öt lovas vezette, őket 135 végzős diák követte a vár megkerülése után a városházáig. Az ünnepélyes búcsúztatón Mosonmagyaróvár lakossága nevében Stipkovits Pál, a város polgármestere köszönt el a gazdászoktól, majd a hallgatók képviseletébenTicz Zoltán búcsúzott a Lajta-parti településtől.
Szombaton lovas fogatokon kerülték körbe utolsó alkalommal a várost a valétálók. A délutáni ballagáson meghatottan és bizonyára nehéz szívvel hallgatták dr. Ördög Vince dékán megnyitója után dr. Dóka Ottó oktatási dékánhelyettes búcsúztatóját. Utoljára csendült fel ekkor a Gazdászhimnusz is, mely után az esti valétabálon a végzős gazdászok a valétaszalag levételével jelezték: tanulmányaik befejeződtek, s most már várja őket a nagybetűs élet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bébiruhától az autórádióig

A használtcikk-kereskedések iránt az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés. A vékony… Tovább olvasom