Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Együtt tervezik a jövőt a faluvezetők

Közösen folytatná a megkezdett munkát Halászin a nagyközség jelenlegi polgármestere és hat képviselőtársa.
– Képviselőtársaimmal együtt úgy döntöttünk, hogy tovább végezzük az elkezdett tevékenységünket. Szeretnénk, ha a jelenlegi hat képviselő és a polgármester megszokott, lendületes munkája megmaradna és a folyamatban lévő terveinket sikerre vihetnénk – tájékoztatta a Kisalföldet Majthényi Tamás, Halászi elöljárója.

Mint elmondta, eddigi közös munkájuk eredménye az új iskola és sportpálya megépítése, a korszerű egészségház, a Mosoni-Duna-híd felújításának kiharcolása. A település úthálózatát folyamatosan karbantartják, anyagi lehetőségeik szerint felújítják. A Halászihoz tartozó Arakon az elmúlt hetekben LED-lámpatestes közvilágítást építettek saját forrásból. Szeptemberben leaszfaltozzák az araki Arany János utcát és Halászin a Kinizsi utcát.

Majthényi Tamás
Majthényi Tamás

A polgármester arról is beszélt, hogy Halászi nem rendelkezett adóssággal. A jelenlegi kormányzati ígéret szerint a jövő évben 112 millió forintot kap a település útfelújításra.

– Most nyertünk 20 millió forintot műfüves labdarúgópálya építésére, és van egy pályázatunk 50 millió forint értékben az önkormányzati épületek napelemes energiaellátására. Mindig is vigyáztunk az önkormányzat stabil gazdasági működésére, a lakosságot a jelen nehéz helyzetben nem szeretnénk tovább terhelni anyagilag. Tudomásom szerint a környéken Halászi az egyetlen település, ahol a lakosoknak sem kommunális, sem építményadót nem kell fizetniük – fogalmazott Majthényi Tamás. A polgármester jelenlegi képviselőtársaival, Gráczol Attila alpolgármesterrel, Burján Tamással, Kovátsits Attilával, Mák Ferenccel, Mészáros Tiborral és Stark Ernővel szeretné folytatni a település fejlesztése érdekében végzett munkájukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil piknik a Mosoni-Duna partján

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség a Mosoni-Duna partján tartott civil pikniket. Bográcsozással,… Tovább olvasom