Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Egyel kevesebb fideszes képviselő

A mosonmagyaróvári önkormányzatba a töredék szavazatok alapján a listáról két fideszes képviselő került. Ha két egyéni jelöltjük a jelölő szervezet nevében feltünteti a listához hasonlóan FKGP elnevezést is, akkor eggyel több mandátumot szerezhettek volna.
A Lajta–parti tizennégy választókerületből tizenkettőben szocialista jelölt győzött. A töredékszavazatok összeszámlálása után kiderült, hogy a Fidesz-MPP és a Független Kisgazdapárt által támogatott képviselők közül a listáról ketten ( dr. Árvay István, dr.Pap János ) kerültek be az önkormányzatba. A töredék szavazatokba viszont nem számolták – mivel nem számolhatták bele – azt a két egyéni választókörzetben indult fideszes ( dr. Árvay István, Nagy György ) nevét, mivel az ő nevük mellett nem szerepelt az FKGP, mint jelölő szervezet megnevezése. A második illetve harmadik helyen végzett képvi selő–jelöltek egyébként összesen 330 szavazatot kaptak.
Ha ezek hozzáadódtak volna a töredékszavazatokhoz – ami formai hiba miatt meghiúsult– akkor három képviselőt delegálhattak volna, kiütve így a most bekerülő – MKDSZ-es – képviselőt. Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyző megerősítette lapunk információit, majd hozzátette: ők a hivatalosan bejelentett adatokkal végezték a szavazatszámlálást, s mivel a két jelölt neve mellett nem szerepelt az FKGP neve, ezért a töredékszavazatokba a rájuk adott voksokat nem számolták be. Dr. Pap János helyi Fidesz-elnöke lapunk megkeresésére egy előre nem kívánt nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először választottak polgármestert és testületet

Önállóan, rövid és hosszú távú célokkal Károlyháza október 20-tól önállóan, a volt anyaközséggel,… Tovább olvasom