Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Eggyel több lesz a védőnői körzet a városban ősztől

A szűkös finanszírozás és a körzetek zsúfoltsága miatt döntött úgy a képviselő-testület, hogy szeptembertől eggyel növeli a védőnők és ezzel a körzetek számát is a városban. Így ősztől tizenegy körzet működik majd.
A városban jelenleg tíz területi és hat iskolavédőnő dolgozik. A területi védőnők teljesítését az egészségpénztár csak részben finanszírozza. Felmerült azonban a lehetőség, ha az önkormányzat egy új körzetet alakítana ki, ez éves szinten mintegy 3,43 milliós bevételt hozna az egészségpénztártól. Ezzel szemben az újonnan kialakított körzetben közalkalmazottként foglalkoztatott védőnő bére és járulékai évente 2,22 millióba kerülnének. Így a védőnői szolgálat működtetésére további 1,21 millió állna az önkormányzat rendelkezésére éves szinten.

Emellett a megyei kormányhivatalhoz tartozó védőnői szakfelügyelet is új körzet kialakítását és körzethatárok módosítását javasolta a városnak. A szakemberek szerint erre az egyes körzetekben meglévő magas létszám miatt van szükség.

Az új körzetet a Szent István király út 86. szám alatti – mosoni – tanácsadó ellátási területén alakítják ki. Ezt indokolja, hogy az újonnan kialakítandó körzet területileg a mosoni védőnői tanácsadóhoz esik közelebb, s jobban, gyorsabban megközelíthető az ott lakóknak. Emellett kismértékben ugyan, de csökkentené a Szent István király út 22. alatti védőnői tanácsadó zsúfoltságát. Itt látják el ugyanis a mosonmagyaróváriak körülbelül háromnegyedét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lehet ipari terület a szélkerekek tövében

Nem támogatta a képviselő-testület azt a kérelmet, amivel a város határában lévő szélerőmű-területet… Tovább olvasom