Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Dolgozók újítják fel a mentőállomást

Az ott dolgozók javítják ki a hibákat az alig öt éve átadott mosonmagyaróvári mentőállomáson. A felújításhoz szükséges anyagokat egy helyi vállalkozás biztosítja, de a csapat a munkáját segítő eszközöket is beszerezhetett a Rotary Club adományából.
Amint a Kisalföldben többször is beszámoltunk, súlyos, már az operatív működést veszélyeztető hibák merültek fel a mosonmagyaróvári mentőállomáson (Kisalföld, 2014. január 22., április 25.). A 108 millióból felépült új mentőállomáson az átadása óta számos kivitelezésből származtatható probléma jelentkezett.

Ezek egyike a bejárati ajtó cseréje volt, aminek a rossz minősége és szerkezeti hibája miatt az állomás gyakorlatilag tárva-nyitva állt akkor is, ha minden egység bevetésre ment, de a garázsajtó működése is adott feladatot a dolgozóknak. A tetőt is újra kellett szigetelni, hiszen a falak több helyen is beáztak, szinte már az átadást követően. A mentőszolgálatnak sikerült forrást találnia, hogy egy helyi vállalkozás kedvezményes áron elvégezhesse a szigetelést.

A beázások nyomait a mentőszolgálat munkatársai tüntetik el. A javításhoz szükséges anyagokat egy mosonmagyaróvári építkezési vállalkozás biztosítja számukra.

– A festéshez, felújításhoz szükséges anyagokkal támogatjuk a mentőszolgálatot, hogy a kollégák komfortos, esztétikus munkahelyen tudjanak dolgozni – hangsúlyozta Szabó Gyula vállalkozó, a Szabó és Társa Kft. tulajdonosa.. Úgy tudjuk, hogy a szolgálat munkatársai már megkezdték a beázások kijavítását, amit majd a festés követ.

A mentőszolgálat munkatársai támogatóikkal.
A mentőszolgálat munkatársai támogatóikkal.

Ugyanakkor a mosonmagyaróvári Rotary Club is nagyobb felajánlást tett a Szent Kristól Mentőalapítványnak. Tavaszi báljuk félmillió forintos bevételét adták át a mentők támogatására.

– Biztonságtechnikai eszközöket vásároltunk. A két nagy teljesítményű kárhelylámpa éjszakai munkánkat segíti vagy a balesetek helyszínén vesszük hasznát. Tavaly a Kisalföld szervezésében a megyében hét esetautót láttak el hordozható szén-monoxid-mérővel, mely- ből egy Mosonmagyaróvárra érkezett. Ez a diagnosztika mellett biztonságot nyújt a kollégáknak. Mivel az eszköz hasznosnak bizonyult, ezért további kettőt vettünk belőle. Könyvtárunk egy gyógyszertankönyvvel bővült, míg az egyik autónkra új orvosi táskát is vásároltunk, három megyetérképet, mely a tájékozódást segíti és egy szegélyvágót a környezet rendben tartására – sorolta Horváth Ákos, a Szent Kristól Mentőalapítvány kuratóriumi elnök, aki a jelen felajánlások mellett megköszönte azoknak is az adakozását, akik adójuk egy százalékát az alapítványnak adományozták.

Bognár József, a Rotary elnöke szerint sikerült elérni azt a kitűzött célt, hogy adományaikat megduplázzák. Mint elmondta, fontos, hogy a gyűjtés, átadás után legyen egy visszacsatolás, hogy mire fordították a támogatottak az adományokat. Az elnök köszönetet mondott a Flesch-központnak az eddigi együttműködésért, az adományozóknak és a klub tagságának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Futura lett az év látogatóközpontja

Rangos elismerést érdemelt ki a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont. Az év… Tovább olvasom