Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Diszkó lesz a Malomból

Mosonmagyaróvár egyik városképileg meghatározó épületében, az egykori Malom vendéglőben a napokban éjszakai szórakozóhely nyílik. Az üzemeltető szerint itt nem fognak zavarni majd senkit.
A Malom: Új portált, új arculatot kapott. Az engedélyezési eljárás folyamatban van.
A mosonmagyaróvári belváros egyik nagy múltú vendéglátóegysége, a Balaton, majd később Malom vendéglő már hosszú ideje nem fogad vendégeket. Az étterem Lajta fölé benyúló üvegezett erkélye évtizedeken keresztül kedvelt helye volt a város lakóinak.

Két éve mindenki tiltakozott

Az elmúlt hónapokban új tulajdonosai kívül-belül teljesen felújítva éjszakai zenés szórakozóhellyé alakították át a Malmot.

A tulajdonos nem titkolt szándéka a létesítménnyel, hogy a város csak nyáron üzemelő vízparti szórakozóhelyét a téli időszakban pótolja. Emlékezetes, hogy az említett Mosoni-Duna-parti „beach" nyitása nem volt zökkenőmentes. A környék lakói a létező összes fórumot kihasználva tiltakoztak a vendéglátóegység működése ellen, sokan még az oda vezető utcákat is fölárkolták. A hosszas vitákat, bombariadókat és zajszintméréseket követően végül megnyugodtak a kedélyek és az elmúlt két nyáron gondtalanul szórakozhattak a mosonmagyaróváriak a létesítményben.

Drogmentesen

– Okultunk a „beach" nyitásának tapasztalataiból és próbáltunk olyan helyet találni az új létesítménynek, ahol nincsenek a környéken lakók – mondta el a Kisalföldnek Hécz Kálmán, az egyik tulajdonos. – Szerettünk volna egy világszínvonalú, drogmentes szórakozóhelyet létrehozni. Az épületet megvásároltuk a megyei vendéglátó-ipari vállalattól és összességében mintegy 100 milliós beruházással egy teljesen új és a környéken egyedülálló létesítményt valósítottunk meg.

A tulajdonos garantálja a nyugalmat

Az egyéves előkészítő munka során az épület új tetőszerkezetet kapott, átalakítottuk az egész belső teret és a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően kívülről is felújíttattuk az egykori vendéglőt.
– A létesítmény kizárólag szombat éjszaka tart majd nyitva, így nem zavarhat senkit a forgalom és az ezzel járó zaj. Gondoskodtunk erre az időre a környékbeli parkolók őrzéséről és a balesetek elkerülése érdekében a forgalom irányításáról is – hangsúlyozta Hécz Kálmán.

Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyző lapunk érdeklődésére elmondta: a tulajdonos a szakhatósági véleményekkel benyújtotta kérelmét a működési engedélyre, az eljárás pedig folyamatban van. A létesítmény működése ellen ez idáig nem érkezett bejelentés a városházára, ellentétben a Duna-parti szórakozóhellyel, amikor is a nyitást már hónapokkal megelőzően érkeztek panaszok a hivatalba. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanműhely-korszerűsítés

A mosonmagyaróvári Haller János Általános, Szakképző, Idegenforgalmi és Vendéglátó-ipari… Tovább olvasom