Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Csak a rangsor van meg az útépítésekhez

Számos terv megvalósult, ám van még tennivaló. Összefoglalva ez derül ki az önkormányzat négyéves gazdasági programjának időarányos végrehajtásáról szóló beszámolóból.

A minap közzétett beszámoló részletesen foglalkozik a város költségvetésének alakulásával. Kitér a költségvetési munkacsoport két évvel ezelőtti létrehozására is. Ennek fő feladata volt az intézmények pénzügyi terveinek elemi szintű felülvizsgálata. Így a beszámoló szerint lényeges megtakarításokat értek el. A költségvetési mérleg alakulását az elmúlt évben nagymértékben befolyásolta, hogy a tűzoltóság és a Karolina Kórház kikerült a város büdzséjéből, az idei évtől pedig az iskolák fenntartóváltása és a járási rendszer kialakulása okozott nagy változást. Nőtt viszont az elmúlt években az iparűzési-
adó-bevétel, köszönhetően a Mowinparkban letelepedett új vállalkozásoknak.

A konkrét fejlesztési elképzelések sorában szerepel a magyaróvári történeti belváros turisztikai vonzerejének növelése és közlekedésének racionalizálása. E téren nincs nagyobb előrelépés, csupán a Malom-ági Lajta rehabilitációja indul el idén. A mosoni történelmi belvárosban az Erzsébet tértől a Soproni utcáig tartó, jórészt üres terület nagy része már önkormányzati tulajdonban van. Ennek beépítése csak egységes koncepció alapján történhet. A Hild tér rendezése évek óta húzódik, előzetes tervek már készültek. Ennek alapfeltétele a terület megszerzése a MÁV-tól. Itt buszpályaudvar építését szorgalmazzák, s a nagyobb gazdasági területek a rendezést követően értékesíthetők lesznek. Ám a MÁV Zrt. továbbra sem működik együtt a területátadásban. Arra várnak, hogy az önkormányzat készítse el a szabályozásiterv-módosítást, ami által a vasúttársaság ingatlanai is felértékelődnek.

Az elmúlt három évben több lakóutcát aszfaltoztak útalapos pályázatokból. A Városüzemeltető kft. saját beruházásában végezte el több utca burkolatépítését, míg az Aqua kft. a Liszt Ferenc utca egy szakaszának teljes közmű-rekonstrukcióját és aszfaltozását. Ezenfelül az önkormányzat felmérte az úthálózat állapotát és ez alapján cselekvési ütemterv készült. Ez elsősorban az aszfaltos utcák lemarását, a szerelvények szintbe helyezését, a szegélykő helyreállítását jelenti. E munkák becsült költségvetése elkészült, a gazdasági bizottság jóváhagyta a felújítási sorrendet. A végrehajtásra a pénz függvényében kerül sor.

Előrelépés történt a Kiserdő úti híd bővítésében is. A híd kétnyomúsításának és kétoldali kerékpárúttal bővítésének tervei idén elkészülnek. Ezután indítható az építési engedélyezési eljárás, ami bonyolultságánál fogva várhatóan az év végéig eltarthat. A pályázatok kezelésének hatékonysága érdekében hozták létre még 2010 végén a projektirodát a polgármesteri hivatalban.

A Hild tér rendezése évek óta húzódik, ennek alapfeltétele a terület megszerzése a MÁV-tól, ám a cég továbbra sem működik együtt a területátadásban.

Olvasóink írták

 • 8. abszurdisztán 2013. június 10. 07:11
  „Mutyiról csak ne beszéljenek a fideszesek... éppen most ne .... titkárnőmutyi a polgival, alpolgis trafikmutyi, szerződés mutyik.... mi kell még ?”
 • 7. pancser 2013. június 09. 10:13
  „Az emeszpében a mutyi valami köszönésféle? Kart is kell lendíteni vagy elég a nyál eltávolítása is?”
 • 6. justitia18 2013. június 06. 13:08
  „5 !
  Ez a magatartás, vitakészség, érvelési készség amit produkálsz, nagyon jellemző a fityiszes vazallusokra, vagyis egyenlő a nullával...:::)) Ha nem megy ésszel, akkor majd megy erővel.
  Ha nincs konkrét érved, vagy nem mersz csúsztatni, nagyot hazudni, vagy a valóságot írják neked, akkor megsértődsz. Tudod, az igazság, az bármelyik oldalon igazság, és gyakran fájdalmas...
  Szeretnélek szó szerint emlékeztetni, mit ígért Nagy Kubatov Pesta 2010-ben: "Rendbe hozzuk a város és a környék útjait"...
  Helyette mit tett: Futura mutyi, földmutyi, dohánymutyi, Közgép mutyi, stb. Folytassam ?
  Mosonmagyaróvár 2013: Mutyigrád = Trafikgrád !!
  Sajnos, ez a valóság...”
 • 5. kocsoggorog 2013. június 06. 10:30
  „embertelen ez akkora butaság, hogy inkább nem is írok rá semmit.”
 • 4. embertelen 2013. június 06. 08:35
  „3. kocsoggorog Hülyeség, amit írsz! A buszpályaudvar azért került Óvárra, mert annak idején Plutzer István fideszes polgármester nem igényelte városi tulajdonba a Hild teret! Ha tudatlanul ezzel vitatkozni akarsz, akkor előbb nézz utána! Tudom, hogy a fidesz erről nem szívesen beszél! A Kisalföld Volán másnak, pl. a MÁV-nak a területén nem építhetett új buszpályaudvart, úgy, ahogy te sem építhetnél az én telkemre!”
 • 3. kocsoggorog 2013. június 05. 22:58
  „Embertelen barátunk eszmefuttatása elképesztő. Fideszes békaemberek megzavarták Stipkovits Pál szoci polgármestert és ő véletlenül engedve a Tesconak átrakatta a buszpályaudvart!”
 • 2. embertelen 2013. június 05. 17:37
  „Ideje lenne, hogy a fideszes képviselők, és a tisztelt polgármester úr is elővenné az útépítésekkel kapcsolatban tett 2010-es ígéreteike. Aazt ígérték ugyanis, hogy lényegesen javítani fognak a város úthálózatán! A Hild tér rendezése évek óta húzódik. Ezt tudjuk, és még talán sokan emlékeznek rá, hogy 1990 után, amikor az állami és az önkormányzati vagyon szétválasztásra került, a Hild teret az akkori, fidesz vezette önkormányzat nem igényelte saját tulajdonba. Bezzeg ahhoz volt eszük, hogy a Hild térből egy keskeny, 3-4 méteres sávot megigényeljenek a városnak, egy fideszes barát büféje miatt. Főleg ez a fideszes mulasztás az alapvető oka annak, hogy a buszpályaudvar most nem a Hild téren van!!!”
 • 1. hovatovabb 2013. június 05. 13:20
  „Pedig árulnak bazaltot.. akkor mi hiányzik ??
  http://www.kovicsfuvar.hu/index.php/anyagismerteto/zuzottko
  http://www.puhitarn.hu/egyeb_anyagok_puhi_tarnok_kft.pdf
  http://www.basalt.hu/arlista/dunabogdany_20130201.pdf

  Sőt bitumen is kapható :
  http://www.mol.hu/hu/vallalati_ugyfeleknek/termekek/bitumenek/utepitesi_bitumenek/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontálisan ütköztek, meghalt a Trabant vezetője az 1-es főúton - fotók

Egy Trabant és egy Opel Corsa ütközött frontálisan az 1-es főúton a mecséri elágazás közelében… Tovább olvasom