Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Bulikkal az iszapömlés károsultjaiért

A Rotaract Club Mosonmagyaróvár őszi programjai közül a legnagyobb és az egyik legsikeresebb a Red Sludge elnevezésű jótékonysági projekt volt a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. Országos kezdeményezéssé lett.

Nincs egy éve, hogy megalakult a Rotaract Club Mosonmagyaróvár ifjúsági szervezet, máris több sikeres programot tudhatnak maguk mögött. Gyűjtöttek már árvízkárosultaknak, most a vörösiszap-katasztrófa károsultjaiért mozgósították a fiatalokat. Red Sludge (vörösiszap) elnevezésű jótékonysági akciójuk keretében két bulit rendeztek: egyet a mosonmagyaróvári, illetve a környékbeli lakosoknak, egyet pedig az egyetemisták részére.

Rotaract: A fiatalok által a jótékonysági bulikon befolyt közel háromszázezer forintot egy országos folyószámlára utalták.
Rotaract: A fiatalok által a jótékonysági bulikon befolyt közel háromszázezer forintot egy országos folyószámlára utalták.

Red Sludge (vörösiszap) elnevezésű jótékonysági akciójuk keretében két bulit rendeztek: egyet a lakosoknak, egyet az egyetemisták részére.
Elsőként a helybeli fiatalokat célozta meg a többségében egyetemistákból álló jótékonysági szervezet. A rendezvényt az egyik kedvelt helyi szórakozóhelyen tartották meg több mint négyszázötven fiatal részvételével. A jelenlévők a belépőjegy, illetve tombola megvásárlásával járulhattak hozzá a jótékonysági kezdeményezéshez. Az egyetemisták számára szervezett rendezvényt az egyetem rockzenekarának támogatásával egy pörgős hangulatú rockbulival nyitották meg, itt is több mint kétszázan jelentek meg. A hallgatók a belépőjegy megvásárlásával támogatták a vörösiszap-katasztrófa áldozatait.

A jótékonysági bulikon befolyt közel háromszázezer forintot egy országos folyószámlára utalta a szervező klub, ahová a többi magyarországi és más nemzetközi Rotaract Clubok felajánlásai is érkeztek és érkeznek folyamatosan. Eddig húsz külföldi klub fejezte ki adakozási szándékát a katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biogázerőmű és iskolafelújítás a terv Jánossomorján

Jánossomorja képviselő-testülete eredményes gazdálkodását bizonyítja, hogy a város vagyona –… Tovább olvasom